Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Babuc îl acuză pe…

VIDEO Babuc îl acuză pe Candu de fals și spune că nu i-a fost oferit niciun portofoliu de ministru

Vicepreședinta Parlamentului, Monica Babuc, îl acuză pe Andrian Candu de minciună și susține că Partidul Democrat nu negociază crearea unei majorități cu socialiștii și nu discută despre partajarea funcțiilor în Guvern.

Reacția lui Babuc vine după ce Andrian Candu a declarat că patru ministere din Guvernul Chicu ar urma să fie conduse de membri ai PDM, printre care se va număra și Monica Babuc, care va prelua Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Vicepreședinta Parlamentului neagă însă acest lucru și declară că democrații nu negociază nimic cu socialiștii. Aceasta mai precizează că după plecarea din partid a celor șase democrați a fost pornit un război mediatic asupra formațiunii.

„S-a insinuat faptul că discuțiile privind o coaliție cu PSRM ar fi pe final și că, de fapt, coaliția este ca și cum făcută. Este un fals. Vreau să afirm că la această întâlnire (n.r. a PDM cu PSRM) s-a discutat agenda pe care ne-a prezentat-o prim-ministrul R. Moldova, care este prim-ministrul unui guvern care a fost susținut de PDM. S-a insinuat de foarte multe ori de către colegii noștri că am stabilit nu doar o coaliție, dar am și partajat portfolii de ministere cu anuțarea unor nume concrete din rândurile PDM, primul dintre care este al celei care vă vorbește, Monica Babuc, care ar fi pretins sau ar fi dorit portofoliul de ministru al Educației. Afirm că este un fals și că niciodată, nimeni, în această legislatură, din vară și până acum, nu a avut cu mine nicio discuție, nicio ofertă, iar eu, cu atât mai mult, nu am avut nicio solicitare de portofoliu într-un eventual guvern de coaliție”, susține Monica Babuc.

Candu, împreună cu alți șase deputați democrați, au anunțat ieri, 19 februarie, că pleacă din PDM, deoarece formațiunea ar negocia crearea unei coaliții cu PSRM. Pavel Filip a negat aceste informații.