Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ULTIMA ORĂ/ DOC. Agenţia Rezerve…

ULTIMA ORĂ DOC. Agenţia Rezerve Materiale va elibera din rezervele de stat, cu titlu de deblocare, către S.A. „Termoelectrica” 16 500 de tone de păcură

sursa: Guvernul R. Moldova

Agenţia Rezerve Materiale va elibera din rezervele de stat, cu titlu de deblocare, către S.A. „Termoelectrica” 16 500 de tone de păcură, având în vedere că Termoelectrica a epuizat stocul disponibil de păcură. Decizia a fost luată vineri, 22 octombrie de către Cabinetul de miniștri.

Ministerul Afacerilor Interne, la elaborarea proiectului bugetului de stat pentru anul 2022, va înainta propuneri Ministerului Finanțelor privind alocațiile necesare pentru completarea rezervei de stat cu cantitatea de păcură eliberată.

„Arderea păcurii eliberate va permite asigurarea populației și instituțiilor de importanță socială cu energie electrică, dar și agent termic în perioada rece a anului. Scopul proiectului este intervenția statului în soluționarea situației excepționale create pe piața gazelor naturale, asigurării securității energetice a țării și protecției populației. Arderea păcurii din rezervele de stat asigură procesul de livrare a agentului termic și electric beneficiarilor de serviciile Termoelectrica, fapt ce permite menținerea unui tarif stabil pentru consumatori și economisirea gazelor naturale, fără a fi ridicate tarifele achitate de populație”, a declarat ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, în cadrul ședinței Guvernului din 22 octombrie.

Tot pe 22 octombrie Guvernul a propus Parlamentului declararea stării de urgență pe întreg teritoriul R. Moldova pentru o perioadă de 30 de zile, 22 octombrie–20 noiembrie curent.