Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Replica Maiei Sandu pentru Ilan…

Replica Maiei Sandu pentru Ilan Șor: „Este un instrument al lui Plahotniuc”

După ce Ilan Șor, președintele Partidului ȘOR, le-a cerut liderilor Platformei DA și PAS să-și ceară scuze de la susținătorii săi, amenințând cu „mitinguri la care nici nu vă așteptați”, președinta PAS, Maia Sandu, i-a replicat lui Șor că ar fi „un instrument al lui Plahotniuc” și că va trebui să răspundă în fața unei justiții independente și corecte.

„Ilan Șor este un instrument al lui Plahotniuc și toate aceste lucruri, toate aceste spectacole sunt regizate de regimul PD-PSRM. Cu acest regim luptăm. Ceilalți o să ajungă să răspundă în fața justiției atunci când justiția va fi corectă și independentă”, a declarat Maia Sandu, președintă PAS.

Replica Maiei Sandu vine după ce joi, 30 august, printr-un video publicat pe rețelele de socializare, Ilan Șor le-a cerut liderilor PAS și ai Platformei DA să-și ceară scuze de la susținătorii Partidului ȘOR prezenți duminică, 26 august, la mitingul din Piața Marii Adunări Naționale.

„Cer de la voi ca, în decurs de trei zile, să vă cereți scuze în fața bunicuțelor care au fost jignite. De asemenea, cer să încetați presiunile asupra justiției. În caz contrar vă promit mitinguri la care nici nu vă așteptați”, a fost mesajul lui Ilan Șor către Andrei Năstase și Maia Sandu.

Duminică, 26 august 2018, Piața Marii Adunări Naționale a fost împărțită de două grupuri de protestatari. În timp ce Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM a organizat un protest împotriva guvernării, începând cu ora 14.00, de dimineață, spațiul din fața Guvernului a fost ocupat de corturi, mese și o scenă la care a răsunat muzică populară. Deşi Piața a fost rezervată de către activista Maia Laguta și Aurel Bucureanu pentru un protest împotriva scumpirii prețurilor la carburanți, pe scena instalată au urcat reprezentanții Partidului Șor, în frunte cu liderul acestuia, pentru a critica opoziția și a-și promova formațiunea politică. De asemenea, Partidul ȘOR a împărțit susținătorilor săi hrișcă și conserve de carne pe gratis.