• Răspunsurile celor din PAS, PSRM și PPDA la propunerea PDM de a organiza o întâlnire pe platformă parlamentară

  Răspunsurile celor din PAS, PSRM și PPDA la propunerea PDM de a organiza o întâlnire pe platformă parlamentară
  vizualizări
  10 august 2020 | 17:10

  Partidul Acțiune și Solidaritate(PAS), Partidul Socialiștilor din R. Moldova și Platforma DA au acceptat propunerea Partidului Democrat de a organiza o întâlnire pe platformă parlamentară între cele 4 formațiuni. Astfel, cele 4 partide se vor întruni la Parlament, marți, 11 august, la ora 10:00.

  La discuții ar urma să participe câte 3 reprezentanți din fiecare fracțiune parlamentară.

  Subiectele propuse spre discuție sunt următoarele:

  1. Situația gravă din agricultură provocată de secetă
  2. Pandemia COVID-19
  3. Asigurarea desfășurării alegerilor libere și corecte

  Potrivit unui comunicat al formațiunii PPDA, președintele fracțiunii, Alexandr Slusari, susține că Parlamentul a fost trimis în vacanță cu o iresponsabilitate greu de subestimat în momentul când măsurile de sprijin pentru sectorul agrar erau mai mult decât imperioase. 

  „În conformitate cu decizia Biroului politic al Platformei Demnitate și Adevăr, în calitate de președinte al Fracțiunii noastre parlamentare, am reiterat astăzi îndemnul adresat deputaților de a demara urgent procedura convocării ședinței extraordinare a Parlamentului pe problema domeniului agricol care riscă să falimenteze. Insistăm să discutăm acest subiect cu toți deputații din Parlament”, a declarat Slusari.

  Pavel Filip, liderul democraților, a anunțat că PDM a pregătit și agenda de discuții pentru întrevederea în formatul PDM, PSRM, PAS și Platforma DA.

  Agenda de discuții pe care o propunem este cea care preocupă nu doar Partidul Democrat, dar și Partidul PAS, dar și Platforma DA, dar și PSRM. Sunt teme care preocupă cetățenii în primul rând. 

  Un subiect important pe care îl vom propune spre discuție este situația gravă din agricultură, provocată de secetă. Agricultori vor să vadă că în Parlament se discută constructiv și serios despre problemele lor. Am certitudinea că împreună cu cei sinceri preocupați de acest sector vom putea găsi o ieșire din situație care să mulțumească agricultorii.

  O a doua problemă care trebuie discutată pe această platformă este asigurarea desfășurării alegerilor libere și corecte. Au existat în spațiul public îngrijorări și nemulțumiri privind modificarea Codului Electoral. Cred că este important să ascultăm propunerile partidelor în acest sens și să găsim soluții că alegerile să se desfășoare liber, transparent și în cele mai bune condiții.

  Trei – Pandemia Covid 19. Au răsunat până acum de la această tribună zeci de propuneri și idei, unele mai bune, altele mai puțin realiste, dar cred că este cazul să le trecem în revistă pe toate și să vedem cum putem îmbunătăți situația. Nimeni nu a fost pregătit pentru această pandemie și prin urmare nu poate pretinde că deține adevărul în ultimă instanță. De aceea, mai multe minți bine intenționate vor genera soluții mai bune pentru oameni. 

  Activitatea mediului de afaceri, anul școlar, redeschiderea grădinițelor – e important să vedem ce viziuni are fiecare partid și să ne unim forțele. Acest dialog comun ar fi un semnal de normalitate care să arate cetățenilor că dincolo de ceea ce ne separă suntem capabil să dialogăm și să venim cu toții cu propuneri pentru a le face viața mai bună.

  Toate partidele politice au făcut mai multe declarații care au vizat aceste teme, au existat și câteva propuneri cred că e bine să le discutăm și să nu nu așteptăm până la o nouă sesiune parlamentar”, a declarat Pavel Filip.

  Premierul R. Moldova, Ion Chicu, a anunțat marți, 28 iulie, într-o conferință de presă că Guvernul va aloca 350 de milioane de lei pentru agricultorii care au avut de suferit în urma secetei și ploilor cu grindină, dar nu a specificat când anume vor ajunge banii la fermieri.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  LIVE/ Maia Sandu depune listele cu semnături. Susținătorii PAS cer de la CEC „decizii corecte”

  Candidata desemnată de PAS, Maia Sandu, a venit miercuri, 23 septembrie, la CEC pentru a depune semnăturile pentru a fi înregistrată în calitate de concurent electoral al alegerile prezidențiale din 1 septembri…
  LIVE/ Maia Sandu depune listele cu semnături. Susținătorii PAS cer de la CEC „decizii corecte”

  Belarus: Lukashenko, învestit în funcția de președinte

  Aleksandr Lukashenko a preluat al șaselea mandat de președinte al Belarusului. Belta transmite că ceremonia de învestire în funcție are loc la Palatul Independenței. Sursa notează că la ceremonie au fost invita…
  Belarus: Lukashenko, învestit în funcția de președinte

  Video/ Un infiltrat SIS, angajat în calitate de killer pentru a ucide un bărbat. Detalii de la autorități

  O femeie din capitală a fost reținută de către reprezentanții Serviciul de Informații și Securitate, de comun cu Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Ciocana și Inspectoratul de Poliție Ciocana, fiind înv…
  Video/ Un infiltrat SIS, angajat în calitate de killer pentru a ucide un bărbat. Detalii de la autorități

  DOC/ Reapariția mirosului neplăcut în capitală. Mesajul postat de primarul capitalei, după o decizie a Judecătoriei Chișinău: „Pute în sistemul judecătoresc…”

  Edilul capitalei, Ion Ceban, a postat miercuri, 23 septembrie, un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care menționează că se arată indignat de decizia Judecătoriei Chișinău de a interzice întreprinderii SA „Ap…
  DOC/ Reapariția mirosului neplăcut în capitală. Mesajul postat de primarul capitalei, după o decizie a Judecătoriei Chișinău: „Pute în sistemul judecătoresc…”

  Alexey Navalny a fost externat din clinica din Germania: urmează procesul de recuperare

  Opozantul rus Alexei Navalny a fost externat din staționarul clinicii germane Charite. Instituția medicală a emis marți, 22 septembrie, un comunicat în acest sens. Medicii din cadrul clinicii din Berlin mențion…
  Alexey Navalny a fost externat din clinica din Germania: urmează procesul de recuperare

  MEDESPERA 2020 – Congresul Internațional pentru studenți și tineri medici

  Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină în parteneriat cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” organizează Congresul internațional medical pentru studenți și tineri medi…
  MEDESPERA 2020 – Congresul Internațional pentru studenți și tineri medici