Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Purtătoarea de cuvânt a Ministerului…

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova se plânge că ambasadele Federației Ruse sunt supuse atacurilor cibernetice: „Trăiesc aproape ca într-o blocadă”

Foto: Profimedia

„Ambasadele Rusiei au fost supuse atacurilor de rețea în ultimele luni și trăiesc aproape ca într-o blocadă”, se plânge purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova. Ea susține că atacurile cibernetice au devenit tot mai frecvente, notează TASS.

Ultimele luni, ambasadele noastre trăiesc aproape ca într-un blocaj. Cert este că această blocadă nu este condiționată, nu este virtuală, este reală. Repet încă o dată, asta nu a început acum una sau două zile, nici acum o săptămână, totul a fost pompat în toți acești ani”, susține Zaharova.

În dimineaţa zilei de 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina, atacul fiind precedat de o declaraţie a preşedintelui rus care a transmis conaţionalilor săi că este vorba de o „operaţiune specială” pentru „demilitarizarea şi denazificarea” Ucrainei.

Invazia militară rusească asupra Ucrainei continuă pentru a unsprezecea zi consecutiv. În contextul crizei de securitate în regiune, secretarul de stat american, Antony Blinken, a venit la Chișinău pentru a discuta cu oficialii moldoveni despre gestionarea valului de refugiați ucraineni, dar și despre sprijinul SUA pentru democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova.

Ministerul Apărării de la Kiev a anunțat în dimineața zilei de 6 martie că „pierderile forțelor de ocupație ruse se ridică la 88 de avioane și elicoptere”. Iar Rusia, prin purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, cere UE și NATO să nu mai ajute Ucraina cu armament.

LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina. Ministrul ucrainean al Apărării: „Continuăm să respingem inamicul. Ocupatorii ruși nu ne pot distruge”