• Organizația teritorială Hâncești a PSRM îi cere deputatului Ștefan Gațcan să-și depună mandatul de deputat. „Vă place banul? Donați milionul de dolari pe care l-ați primit din miliardul furat, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19!”

  Organizația teritorială Hâncești a PSRM îi cere deputatului Ștefan Gațcan să-și depună mandatul de deputat. „Vă place banul? Donați milionul de dolari pe care l-ați primit din miliardul furat, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19!”
  vizualizări
  30 iunie 2020 | 16:21

  Organizația teritorială Hâncești a PSRM îi solicită public deputatului Ștefan Gațcan, care a decis să adere la grupul parlamentar „Pro Moldova” deși a fot ales în urmă cu trei luni pe listele PSRM, să-și depună mandatul de ales al poporului.

  „Sutele de cetățeni, activiști socialiști, care au muncit pe frig și prin glod, ca să-l facă deputat pe Ștefan Gațcan cer depunerea imediată a mandatului de parlamentar. Noi am muncit pentru ca să fiți aleși în Parlament și să ne reprezentați cu demnitate, nu să ne trădați, să ne vindeți ca Iuda pe 30 de arginți. Veniți în fața sutelor de socialiști din Hâncești, în fața miilor de oameni care v-au dat votul în martie, să le priviți în ochi și să le explicați de ce i-ați trădat! Vă place banul? Donați milionul de dolari pe care l-ați primit din miliardul furat, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19! Lăsați mandatul și dispăreți din politică, poate așa veți reuși să vă salvați parțial onoarea profesională de medic. Că cea de politician ați îngropat-o adânc și definitiv. Vă așteptăm la Hâncești să vă spunem mai multe… Ori vom veni noi la Chișinău să vă zicem”, se precizează în mesajul Organizației Teritoriale Hâncești a PSRM.

  Parlamentarul a declarat că decizia de a pleca din fracțiunea PSRM îi aparține personal și că nu ar fi fost influențat de nimeni altcineva din exterior.

  Decizia mea de a părăsi PSRM și a adera la grupul parlamentar PRO Moldova este a mea personală și nu este influențată de nimeni. Este o decizie motivată din punct de vedere a situației care există astăzi în societatea noastră. În trei luni de zile, aflându-mă în Parlament, am înțeles foarte multe lucruri, inclusiv problemele ce sunt în sistemul sanitar. Atunci când lucrurile nu stau bine, atunci când vedem un grad înalt de indicatori epidemiologici, atunci când colegii mei, peste 20 la număr, au decedat, vin cu mesajul că tentativele mele de a schimba lucrurile nu au fost auzite. Eu stimez foarte multe colegii din PSRM. Vă rog frumos să nu veniți cu atacuri asupra mea, asupra rudelor și prietenilor mei, deoarece aceasta nu mă motivează de a lua alte decizii. Orice decizie, de a fi în Parlament sau a-mi depune mandatul, o voi lua personal”, a declarat Ștefan Gațcan, alături de noii colegi din PRO Moldova.

  Ștefan Gațcan, care acum 3 luni a fost ales deputat în circumscripția nr. Hîncești din partea Partidului Socialiștilor, a anunțat marți, 30 iunie, că părăsește PSRM și aderă la Pro Moldova.

  În reacție, deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că fracțiunea din care face parte va face tot posibilul pentru a dizolva actualul Parlament și i-au cerut lui Ștefan Gațcan să-și depună mandatul de deputat.

  400 de mii de lei a cheltuit PSRM în campania electorală pentru alegerile din Hâncești câștigate de Ștefan Gațcan, arată datele Comisiei Electorale Centrale.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Cercetător de la Oxford: Covid-19 nu provine din China și a apărut cu mult timp în urmă

  Virusul SARS-Cov-2 ar fi rămas ”adormit” în întreaga lume o perioadă îndelungată şi ar fi apărut atunci când condiţiile i-au fost favorabile dezvoltării, potrivit unuia dintre principalii cercetători de la Univ…
  Cercetător de la Oxford: Covid-19 nu provine din China și a apărut cu mult timp în urmă

  Țara care ar putea deveni un dezastru umanitar în criza COVID urcă pe locul 3 în ceea ce privește numărul de cazuri

  India a depășit Rusia în ce privește numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus și a devenit a treia cea mai afectată țară la nivel global, după Brazilia și Statele Unite, relatează The Guardian. M…
  Țara care ar putea deveni un dezastru umanitar în criza COVID urcă pe locul 3 în ceea ce privește numărul de cazuri

  Coronavirus: Grecia îşi redeschide aeroporturile pentru zboruri din Marea Britanie pe 15 iulie

  Grecia îşi va redeschide de la 15 iulie aeroporturile pentru zboruri din Marea Britanie, dar va menţine deocamdată interdicţiile pentru Suedia, relatează luni EFE, relatează Agerpres. Purtătorul de cuvânt al gu…
  Coronavirus: Grecia îşi redeschide aeroporturile pentru zboruri din Marea Britanie pe 15 iulie

  Precizările CNAS în legătură cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie

  Responsabilii de la Casa Naţională de Asigurări Sociale vin cu o precizare referitor la depunerea cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie 2020. În acest context, CNAS anunță că potenţialii ben…
  Precizările CNAS în legătură cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie

  Piața „Delfin” din sectorul Buiucani al capitalei și-a sistat activitatea. Primăria: „Acest șantaj nu va merge. Acolo nu va fi construit niciun bloc de locuit”

  Reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău au anunțat luni, 6 iulie, că decizia despre încetarea activității pieței „AgroEuroMarket” – „Delfin„ din sectorul Buiucani al capitalei a fost luată de către…
  Piața „Delfin” din sectorul Buiucani al capitalei și-a sistat activitatea. Primăria: „Acest șantaj nu va merge. Acolo nu va fi construit niciun bloc de locuit”

  VIDEO/ Istoria unui francez îndrăgostit de Moldova, de cașcavaluri și de economia solidară

  Francezul Thierry și chișinăueanca Tatiana au parcurs un drum lung împreună până au ajuns în satul Horodiște, raionul Rezina. Locuiau în Franța, la Lyon, la baștina lui Thierry, administrau acolo o afacere împr…
  VIDEO/ Istoria unui francez îndrăgostit de Moldova, de cașcavaluri și de economia solidară