Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Organizația teritorială Hâncești a PSRM…

Organizația teritorială Hâncești a PSRM îi cere deputatului Ștefan Gațcan să-și depună mandatul de deputat. „Vă place banul? Donați milionul de dolari pe care l-ați primit din miliardul furat, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19!”

Organizația teritorială Hâncești a PSRM îi solicită public deputatului Ștefan Gațcan, care a decis să adere la grupul parlamentar „Pro Moldova” deși a fot ales în urmă cu trei luni pe listele PSRM, să-și depună mandatul de ales al poporului.

„Sutele de cetățeni, activiști socialiști, care au muncit pe frig și prin glod, ca să-l facă deputat pe Ștefan Gațcan cer depunerea imediată a mandatului de parlamentar. Noi am muncit pentru ca să fiți aleși în Parlament și să ne reprezentați cu demnitate, nu să ne trădați, să ne vindeți ca Iuda pe 30 de arginți. Veniți în fața sutelor de socialiști din Hâncești, în fața miilor de oameni care v-au dat votul în martie, să le priviți în ochi și să le explicați de ce i-ați trădat! Vă place banul? Donați milionul de dolari pe care l-ați primit din miliardul furat, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19! Lăsați mandatul și dispăreți din politică, poate așa veți reuși să vă salvați parțial onoarea profesională de medic. Că cea de politician ați îngropat-o adânc și definitiv. Vă așteptăm la Hâncești să vă spunem mai multe… Ori vom veni noi la Chișinău să vă zicem”, se precizează în mesajul Organizației Teritoriale Hâncești a PSRM.

Parlamentarul a declarat că decizia de a pleca din fracțiunea PSRM îi aparține personal și că nu ar fi fost influențat de nimeni altcineva din exterior.

Decizia mea de a părăsi PSRM și a adera la grupul parlamentar PRO Moldova este a mea personală și nu este influențată de nimeni. Este o decizie motivată din punct de vedere a situației care există astăzi în societatea noastră. În trei luni de zile, aflându-mă în Parlament, am înțeles foarte multe lucruri, inclusiv problemele ce sunt în sistemul sanitar. Atunci când lucrurile nu stau bine, atunci când vedem un grad înalt de indicatori epidemiologici, atunci când colegii mei, peste 20 la număr, au decedat, vin cu mesajul că tentativele mele de a schimba lucrurile nu au fost auzite. Eu stimez foarte multe colegii din PSRM. Vă rog frumos să nu veniți cu atacuri asupra mea, asupra rudelor și prietenilor mei, deoarece aceasta nu mă motivează de a lua alte decizii. Orice decizie, de a fi în Parlament sau a-mi depune mandatul, o voi lua personal”, a declarat Ștefan Gațcan, alături de noii colegi din PRO Moldova.

Ștefan Gațcan, care acum 3 luni a fost ales deputat în circumscripția nr. Hîncești din partea Partidului Socialiștilor, a anunțat marți, 30 iunie, că părăsește PSRM și aderă la Pro Moldova.

În reacție, deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că fracțiunea din care face parte va face tot posibilul pentru a dizolva actualul Parlament și i-au cerut lui Ștefan Gațcan să-și depună mandatul de deputat.

400 de mii de lei a cheltuit PSRM în campania electorală pentru alegerile din Hâncești câștigate de Ștefan Gațcan, arată datele Comisiei Electorale Centrale.