Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Orban: „Avertizăm iniţiatorii moţiunii care…

Orban: „Avertizăm iniţiatorii moţiunii care a dus la căderea Guvernului că vom privi cu atenţie orice pas ulterior”

Premierul României, Ludovic Orban, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de demiterea Guvernului Sandu şi a afirmat că disponibilitatea de cooperare a României cu R. Moldova va fi foarte mică, dacă nu va exista garanţia învestirii unui guvern pro european. „Avertizăm iniţiatorii moţiunii care a dus la căderea Guvernului că vom privi cu atenţie orice pas ulterior”, a spus premierul României.

Am luat act cu profundă îngrijorare de decizia Parlamentului din Republica Moldova de a demite Guvernul Maia Sandu. Guvernul Maia Sandu a reprezentat o garanţie pentru procesul de integrare în Uniunea Europeană pornit de fraţii noştri de dincolo de Prut. Decizia ridică multe semne de întrebare privind evoluţia ulterioară a ţării. Vom continua orice program de susţinere a cetăţenilor din R. Moldova, dar, dacă nu vom avea garanţia învestirii unui guvern pro european, care să asigure democraţia şi să reprezinte interesele cetăţenilor, disponibilitatea de cooperare va fi foarte mică”, a declarat Ludovic Orban.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis astăzi, 12 noiembrie. Moțiunea de cenzură depusă de socialiști a trecut de Parlamentul de la Chișinău cu voturile democraților. În total, au votat 63 de deputați. Pentru au votat 34 de deputați din PSRM și cei 29 de deputați din PDM. 

Socialiștii au depus moțiune de cenzură împotriva Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu, după ce miercuri, 6 noiembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru o nouă modificare la Legea Procuraturii, asta după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a declarat că rezultatele concursului pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general vor fi anulate din cauza faptului că procesul a fost viciat.