Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministrul Economiei Dumitru Alaiba și-a…

Ministrul Economiei Dumitru Alaiba și-a depus mandatul de deputat

Ministerul Economiei, Dumitru Alaiba, și-a depus vineri, 16 decembrie, mandatul de deputat. Anunțul a fost făcut de Alaiba, care a publicat pe rețelele de socializare documentul prin care solicită să-i fie acceptată demisia.

Dumitru Alaiba spune că „a fost o onoare să slujească această țară” în funcția de deputat și că va continua să facă „același lucru în calitate de ministru”. Alaiba renunță la mandatul de deputat la o lună după ce a fost numit în funcția de ministru al Economiei.

„Mi-am depus mandatul de deputat. Gata. Am întors o pagină în viața mea. (…) A fost o onoare să slujesc această țară și acest popor în funcția de deputat. Voi continua să fac același lucru în calitate de ministru”, a scris Alaiba pe rețelele de socializare.

Dumitru Alaiba a devenit ministru al Economiei după plecarea lui Sergiu Gaibu din această funcție. Despre schimbarea conducerii la minister a anunțat prim-ministra Natalia Gavrilița la ședința Guvernului din 16 noiembrie. Pe 18 noiembrie, Dumitru Alaiba, alături de noua ministră a Mediului, Rodica Iordanov au depus jurământul de învestire în funcție.

Dumitru Alaiba, ministru al Economiei

Dumitru Alaiba este deputat în Parlamentul R. Moldova la al doilea mandat, membru al fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate. În perioada 2009-2013, Dumitru Alaiba a activat în cadrul Guvernului condus de Vlad Filat. Ulterior, timp de trei ani, a condus Consiliul Economic pe lângă prim-ministrul R. Moldova. Este membru fondator al Centrului de Politici și Reforme.

Potrivit declarației de avere și interese personale, Dumitru Alaiba a obținut în 2021 un salariu de circa 224 947 de lei pentru funcția de deputat. De asemenea, Alaiba declară și compensații/ indemnizații în sumă anuală de 219 929 de lei.