Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu despre declarație comună…

Maia Sandu despre declarație comună PAS, Platforma DA și PLDM: Nu vrem să admitem ca președinția să fie câștigată de candidatul celor de la guvernare

 

Recent, Par­ti­dul Libe­ral Demo­crat din Mol­dova( PLDM), Par­ti­dul Acțiune și Soli­da­ri­tate (PAS) și Par­ti­dul Dem­ni­tate și Ade­văr (PDA) au anunţat că fac front comun și vor desemna un sin­gur can­di­dat din par­tea celor trei par­tide la ale­ge­rile pre­zi­den­ți­ale din 30 octom­brie. Într-un comu­ni­cat, par­ti­dele au anun­țat că vor decide între cei doi can­di­dați anun­țați ante­rior: Maia Sandu și Andrei Nas­tase.

Ulterior, Maia Sandu a declarat într -un interviu pentru evz.md  că această declaraţie este „una prin care ne asumăm angajamentul să venim cu un singur candidat în campania prezidențială. Facem acest lucru pentru că nu vrem să admitem ca președinția să fie câștigată de candidatul autorităților, a celor de la guvernare, mă refer aici la candidații care vor fi sprijiniți oficial și neoficial de partide de la guvernare, dar și de candidatul socialiștilor care spune că este în opoziție, dar despre care știm că are înțelegere cu Plahotniuc.

Pentru că vrem să creștem șansele unui candidat care vine din segmentul centru-dreapta a forțelor pro-europene, dar care face parte din această guvernare care, din păcate, a arătat că nu ține la valorile democratice. Una care nu va întreprinde măsuri să combată corupția, iar exemplul recent este eliberarea lui Șhor  din detenție, acesta fiind „deconspirat” de raportul Kroll ca executant principal al furtului din sistemul bancar. De aici am ajuns noi cu acest angajament de a veni cu un candidat comun din partea celor trei partide, acest candidat urmând a fi ales dintre cel al PAS sau cel al Platformei DA”, a precizat Sandu.