Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ După o oră de…

VIDEO După o oră de protest la CA Chișinău, Partidul Șor își trimite simpatizanții acasă

captură video

În timp ce autoritățile au interzis manifestațiile în masă, Partidul Politic Șor a organizat un protest în fața Curții de Apel Chișinău, unde au fost prezente sute de persoane.

11:10. După mai mult de o oră de protest, Partidul Șor și-a trimis susținătorii acasă din cauza restricțiilor anunțate de autorități privind interzicerea manifestațiilor în masă. Ședința de judecată continuă.

10:55. La protest este „prezent” și liderul Partidului Șor, Ilan Șor, prin Skype. „Aș fi vrut să mă întâlnesc cu voi în alte condiții (n.r. către protestatari), însă, vedeți cum autoritățile lucrează. Astăzi, Dodon a uzurpat puterea în R.Moldova. Noi o să-i demonntrăm că nu-i rege”, a declarat Șor, prin Skype.

captură video

Partidul Șor și-a adus simpatizanții la Curtea de Apel Chișinău unde a marți, 10 martie, are loc ședința de judecată în care se examinează cererea Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind anularea înregistrării în campania electorală pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția Nr. 38 Hâncești, Vitalie Balinschi.

Vitalie Balinschi a declarat, înainte de a pleca la ședința de judecată, că peste 10 mii de persoane se vor alătura protestului.

„Noi vom rezista. Noi vom învinge. Avem speranța că CA Chișinău va chibzui și ne va da câștig de cauză. Sperăm că justiția este cu noi. Mergem în instanță pentru a ne dovedi nevinovăția”, a spus Balinschi mulțimii.

În această dimineață, autoritățile au anulat toate evenimentele, manifestațiile, inclusiv concertele în contextul controlului răspândirii coronavirusului de tip nou pe teritoriul Republicii Moldova.

Săptămâna trecută, CEC a adoptat o decizie prin care cere Curții de Apel Chișinău să-l elimine pe candidatul PPȘ, Vitalie Balinschi, din cursa parlamentară de la Hîncești.