Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Este o inițiativă pur-populistă.” PRSM…

„Este o inițiativă pur-populistă.” PRSM condamnă semnarea cererii de aderare a R. Moldova la UE

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova susține că depunerea cererii de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană a fost făcută în „grabă” de către conducerea actuală. Socialiștii consideră că o astfel de decizie putea fi luată doar după organizarea unui referendum. Totodată, PSRM numește decizia de a semna cererea de aderare la UE o inițiativă „pur populistă.”

Acest gest politic de moment are un efect placebo pentru societatea moldovenească, istovită de criza regională și de problemele interne grave”, se arată în comunicatul publicat de PSRM.

Socialiștii mai consideră că astfel de decizii, precum cum e cea de a semna o cerere de aderare la Uniunea Europeană, pot fi luate doar după ce poporul își expune părerile pro sau contra, la un referendum.

Orice modificare a statutului politic extern al statului nostru, aderarea la structuri integraționiste, care prevăd restricționarea suveranității noastre și asumarea unor angajamente politice este posibilă doar printr-un referendum și cu condiția unui consens național durabil, așa cum au demonstrat un șir de state europene pe parcursul ultimilor 20 de ani”, susțin socialiștii.

Totodată, în comunicatul lor, socialiștii susțin că: ”această inițiativă pur populistă, „de partid”, a guvernării poate provoca destabilizarea situației din țară și dezbinarea societății pe criterii politice.

Ieri, 3 martie, după ce Maia Sandu, Igor Grosu și Natalia Gavrilița au semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, mai mulți lideri ai partidelor de orientare pro-europeană au salutat această decizie.

PSRM este, deocamdată, singurul partid politic din Republica Moldova, care a condamnat mișcarea făcută de conducerea actuală.