Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   După Filat, Șor l-a denunțat…

După Filat, Șor l-a denunțat și pe Platon

Controversatul om de afaceri și primar de Orhei, Ilan Șor, a depus mărturii la procuratură împotriva lui Veaceslav Platon, un alt om de afaceri controversat, învinut de fraude de aproape 1 miliard de lei. După ce fostul premier Vlad Filat a fost reținut și apoi condamnat ca urmare a unui autodenunț a lui Șor, portalul omg.md publică un proces verbal al interogatoriului lui Șor din care reiese că primarul de Orhei l-a „turnat” procurorilor și pe Veaceslav Platon.

Conform mărturiilor date de Șor, în noiembrie 2014, Veaceslav Platon l-ar fi rugat să-i ofere mijloace financiare de la Banca de Economii pentru ca Platon să-și achite niște credite luate de la Victoriabank. După cum spune Șor, Platon i-ar fi promis că pe lângă restituirea datoriei, el va achita și anumite penalități și astfel, spune Șor, oferta lui Platon era una avantajoasă. În rezultat, în noiembrie 2014, Șor a permis scoaterea câtorva zeci de milioane de euro de la Banca de Economii, care ulterior, prin mai multe firme intermediare, ar fi ajuns la Veaceslav Platon.

În urma acestor mărturii ale primarului de Orhei, Procuratura Anticorupție a deschis un dosar penal pe numele lui Veaceslav Platon și acesta a fost dat în urmărire internațională, două zile mai târziu fiind reținut la Kiev. Pe 29 august acesta a fost extrădat autorităților moldovenești.

 

sursă document: omg.md