Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Diacov, despre plecarea Efrosiniei…

VIDEO Diacov, despre plecarea Efrosiniei Grețu din PDM: „Frosea, ai făcut o greșeală mai mare decât tine”

Membrii Pro Moldova au anunțat joi, 17 iunie, în cadrul ședinței Parlamentului, că au acceptat cererea deputatei Efrosinia Grețu de a adera la grupul parlamentar. În acest context, democratul Dumitru Diacov, a declarat că „se simte dezamăgit” de plecarea deputatei din PDM.

Deputatul Sergiu Sîrbu a anunțat că a fost acceptată cererea deputatei Efrosinia Grețu de a adera la fracțiunea parlamentară Pro Moldova. În acest context, Sîrbu a mai anunțat că acum grupul parlamentar are 14 deputați și că Eleonora Graur și Vladimir Cebotari au fost numiți în funcție de vicepreședinți ai grupului.

Un anunț de procedură. În baza procesului verbal al Grupului Pro Moldova din 18 iunie a fost luat act și a fost acceptată cererea doameni Efrosinia Grețu de a adera la grupul Parlamentar Pro Moldova. De astăzi grupul parlamentar numără 14 deputați. Astfel, de astăzi doamna Eleonora Graur și deputatul Vladimir Cebotari au fost aleși în calitate de vicepreședinți ai grupului”, a declarat Sîrbu.

Democratul Dumitru Diacov a venit cu o reacție la anunțul făcut de fostul său coleg de partid.

„În legătură cu anunțul făcut despre doamna Grețu, eu vreau să-mi exprim și regretul și dezamăgirea extraordinară, fiindă eu știu cum s-au atârnat față de doamna Crețu grupul respectiv în timpul precedent. Vreau să vă spun că m-au sunat aseară și câțiva primari și câțiva oameni de rând de la Leova, s-au revoltat. Frosea, ai făcut o prostie mai mare decât tine! Îmi cer scuze”, a declarat Dumitru Diacov.

Joi, 17 iunie, deputata Efrosinia Grețu a părăsit Partidul Democrat din Moldova și a aderat la grupul parlamentar „Pro Moldova”. Astfel, democrații și socialiștii nu mai dețin majoritatea în Parlamentul R. Moldova, având împreună 50 de mandate.