Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum arată casa Lilianei Palihovici,…

Cum arată casa Lilianei Palihovici, care și-a depus mandatul de deputat și vicepreședinte al Parlamentului

Liliana Palihovici, vicepreşedintele Parlamentului R. Moldova, și-a depus, vineri, mandatul de deputat. Anunțul a fost făcut la sfârșitul ședinței Parlamentului.

„Astăzi, în societatea noastră sunt mai multe întrebări decât răspunsuri. Democrația nu este doar o formă de guvernare și numele după care ne ascundem sau pe care îl folosim de fiecare dată când avem nevoie de susținerea cetățenilor. Eu, pentru prima dată, simt că nu pot face ceea pentru ce oamenii m-au ales în Parlament. Politica din R. Moldova nu are principii, ci doar interese personale. Democrația a picat testul… Am decis să-mi depun mandatul de deputat, dar asta nu înseamnă că închid cartea, ci schimb pagina și încep o nouă filă în viața mea”, a menționat Palihovici.

„Moldova a pierdut mult prin această plecare. Vreau să-i aduc sincere mulțumiri dnei Palihovici”, a adăugat liberal-democratul Tudor Deliu.

ZdG a scris anterior că în 2010, Liliana Palihovici, deja ex-vicepreşedinta Parlamentului, deţinea un teren pentru construcţii şi o construcţie nefinisată în or. Durleşti, un apartament de 85 m. p. în Chişinău, un Mercedes fabricat în 2003, dar şi un credit de aproximativ jumătate de milion de lei, luat de la Moldinconbank. La începutul lui 2014 deja, după patru ani de deputăție, deputata menţiona că deţine un teren, o casă de locuit de 300 m. p., construită pe acel teren şi evaluată de Cadastru la aproape un milion de lei, un Peugeot cumpărat în 2013 şi fabricat în 2012, pe care-l conducea prin mandat, dar şi acelaşi credit de jumătate de milion din 2010, plus alte două a câte 150 de mii de lei. Doar un credit din cele trei este pe numele deputatei, celelalte două fiind pe numele soţului său.

Conform informaţiilor de la Cadastru, casa în care locuieşte Liliana Palihovici, care este căsătorită cu Sergiu Palihovici, ex-secretar general adjunct al Guvernului, ex-şef al Oficiului Teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat, a fost dată în exploatare în mai 2012. Cu câteva luni înainte, terenul pe care este construit imobilul era pus în gaj la Moldinconbank pentru un credit de jumătate de milion de lei.