Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cinci state din Europa își…

Cinci state din Europa își exprimă poziția referitor la situația politică de la Chișinău

Cinci state europene consideră Parlamentul R: Moldova „cel mai bun loc pentru a discuta toate problemele politice”, în actuala criză constituțională. Într-un comunicat de presă, Franța Germania, Marea Britanie, Polonia și Suedia susțin că majoritatea parlamentară, aleasă în mod democratic, a luat decizii importante, inclusiv crearea unui nou Guvern. Totodată, aceasta îndeamnă la calm pentru soluționarea pe cale pașnică a crizei.

„Franța, Germania, Marea Britanie, Polonia și Suedia au urmărit cu atenție evoluțiile recente din Republica Moldova. În urma alegerilor parlamentare a fost creată o majoritate, aleasă în mod democratic și care a luat decizii importante, inclusiv formarea unui nou Guvern.

În actuala criză constituțională, privim și susținem Parlamentul Republicii Moldova ca reprezentant al poporului Republicii Moldova și – considerăm cel mai bun loc pentru a discuta toate problemele politice, inclusiv cele controversate.

Chemăm șa calm și reținere. Toate părțile poartă răspundere pentru soluționarea acestei crize constituționale prin mijloace pașnice”, se arată într-un comunicat semnat de cele cinci state.

Atât Uniunea Europeană, cât și Federația Rusă au anunțat anterior că sunt pregătite să colaboreze cu noul Guvern.

O reacție față de situația politică de la Chișinău a emis ieri și Departamentul de stat al SUA. Entitatea însă a avut o poziție mai rezervată față de neînțelegerile dintre cele patru fracțiuni care au acces în Parlament.