Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Cetățenii obțin astăzi o nouă…

„Cetățenii obțin astăzi o nouă victorie împotriva regimului Dodon-Șor”. Filip, despre legea prin care se oferă statut special limbii ruse, declarată neconstituțională

Liderul Partidului Democrat din Moldova(PDM), Pavel Filip, salută decizia Curții Constituționale (CC) cu privire la Legea privind funcționarea limbilor pe teritoriul R. Moldova. Acesta susține că decizia de astăzi îi sancționează, de fapt, pe politicienii care intenționat vor să provoace haos și dezbinare în societate.

„Cetățenii obțin astăzi o nouă victorie împotriva regimului Dodon-Șor: Curtea Constituțională anulează legea privind statutul limbii ruse, declarând-o neconstituțională. După dezmățul provocat de Dodon și Șor anul trecut, a fost anulat cel puțin unul dintre proiectele lor populiste. Decizia de astăzi îi sancționează, de fapt, pe politicienii care intenționat vor să provoace haos și dezbinare în societate, fără să le pese de consecințe” susține Filip.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Legea nr. 234 din 16 decembrie 2020 cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Legea nr. 234 cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova a fost votata de către deputații PSRM – Șor la ședința nocturnă a Parlamentului din 16 decembrie 2020.

Respectiva lege prevedea ca angajații instituțiilor de stat erau obligați să discute, să ofere informații și să asigure traducerea avizelor, certificatelor și a oricărui tip de documente în limba rusă, dacă cetățenii vin cu solicitari în acest sens. Acest proiect de lege a fost elaborat de către deputații PSRM.