Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Candidatul la funcția de premier…

Candidatul la funcția de premier va merge joi la Parlament pentru a cere votul de încredere al deputaților

Candidatul desemnat la funcția de premier, Igor Grosu, ar urma să meargă joi, 25 martie, în plenul Parlamentului de la Chișinău pentru a solicita votul de încredere al deputaților pentru învestirea noului Guvern. Anunțul a fost făcut de către deputatul Platformei DA Dinu Plângău.

Mâine, la ora 16.00, Comisia Juridică va propune plenului Parlamentului proiectul de Hotărâre privind desemnarea lui Igor Grosu în calitate de prim-ministru. Joi, la ora 10.00, va avea loc ședința Parlamentului unde se va decide dacă vom avea Guvern sau nu”, potrivit deputatului Platformei DA Dinu Plângău.

Candidatul desemnat la funcția de premier, Igor Grosu, și-a prezentat echipa. Într-un mesaj postat pe Facebook, premierul desemnat susține că a depus marți, 23 martie, la Parlament, documentele cu privire la echipa și programul de guvernare.

Curtea Constituțională (CC) a pronunțat luni, 22 martie, Hotărârea prin care a declarat constituțional Decretul Președintei R. Moldova, Maia Sandu, nr. 47-IX din 16 martie 2021, privind desemnarea lui Igor Grosu în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru.

Președinta R. Moldova Maia Sandu a semnat marți, 17 martie, decretul prin care l-a desemnat pe Igor Grosu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Decizia a fost luată după ce Mariana Durleșteanu, pe care socialiștii au înaintat-o la funcția de prim-ministru, a anunțat, tot marți, că își retrage candidatura.

Citește și: