Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Angela Merkel o felicită pe…

Angela Merkel o felicită pe Maia Sandu pentru victoria în alegeri: Guvernul federal va fi bucuros să continue să sprijine R. Moldova

Foto: lrt.lt

Cancelarul german, Angela Merkel, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria sa în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. În mesajul său, oficialul german remarcă că moldovenii i-au dat liderei PAS un „mandat puternic” pentru continuarea reformelor necesare de urgență.

„Vă felicit cu căldură pentru alegerea d-voastră în calitate de președinte al Republicii Moldova. Mă bucur că poporul din Republica Moldova v-a dat un mandat puternic pentru cooperare constructivă pe scena internațională și continuarea reformelor de urgență. Guvernul federal va fi bucuros să continue să sprijine Republica Moldova în acest fel. Vă doresc mult succes și mult succes în sarcinile responsabile care vă stau în față”, se arată în mesajul Angelei Merkel.

Pe parcursul zilei de luni, 16 noiembrie, după afișarea rezultatelor preliminare finale, mai mulți oficiali internaționali, printre care președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele României, Klaus Iohannis, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin au felicitat-o pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte a obținut cele mai multe voturi în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, organizat la 16 noiembrie, urmând să fie prima femeie președintă a Republicii Moldova.

Rezultatele preliminare finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,75% dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,25%.