Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Peste 400 de oameni au…

Peste 400 de oameni au fost evacuați din regiunea Lugansk

Sursa foto: Facebook / Сергій Гайдай

Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate pe 31 martie din regiunea Lugansk, dintre care, peste 200 de locuitori din Severodonețk, anunță șeful administrației militare regionale din Lugansk, Serghei Gaidai.

Astfel, 207 de oameni au fost evacuați din Severodonețk, 20 de oameni din Rubijne sunt deja trimiși cu trenul în vestul țării, 85 de oameni au fost evacuați din Kreminnaia, 76 – din comunitatea Gir. Din Popasna au fost evacuați 27 de oameni + unul a fost rănit.

„Organizăm trenuri și autobuze pentru a salva cât mai multe vieți ale ucrainenilor, locuitori ai regiunii Lugansk”, spune șeful administrației militare regionale din Lugansk, Serghei Gaidai.

Trupele ruse au bombardat astăzi un bloc de locuit din Severodonețk. O casă a fost distrusă, iar o persoană a murit. Pe 30 martie, doi copii au fost uciși în bombardatele rusești din orașul Lisichansk pe 30 martie, anunță serviciul de presă al Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei.

Joi, 31 martie, este a 36-a zi de război în Ucraina. La 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară specială de „demilitarizare și denazificare” a Ucrainei. De atunci, mai multe orașe au fost distruse de bombardamente, iar mii de oameni și-au părăsit casele din cauza invaziei ruse.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina