Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PDM a rămas cu un…

PDM a rămas cu un singur ales local în Consiliul Municipal Hâncești. Botnari: „Este o decizie colectivă. Ne-am obosit de promisiuni”

Partidul Democrat de Moldova (PDM) a rămas doar cu un singur ales local în cadrul Consiliului Municipal Hâncești. Asta după ce vineri, 29 mai, 5 membri ai PDM au anunțat că părăsesc partidul și devin consilieri independenți.

Anunțul a fost făcut de către Primăria Hîncești, după desfășurarea ședinței Ordinare a Consiliului Municipal Hâncești. Astfel, în cadrul consiliului municipal a rămas doar un singur ales local din partea democraților – Adrian Tașcă.

„Decizia doar lor le aparține, au rămas independenți și nu aderă la un alt partid. Ei și-au motivat decizia că există o atitudine proastă față de Organizația Municipală Hîncești”, a declarat primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari, pentru Ziarul de Gardă.

Sursa ne-a mai comunicat că întreaga echipă municipală intenționează să părăsească rândurile PDM-ului și nu-și mai doresc să reprezinte vreun partid.

„În afară de acești 5 consilieri, practic toată Organizația Municipală Hîncești depun cerere de demisie din fracțiunea Partidului Democrat. Aceasta este toată echipa mea din oraș. Eu, atunci când am plecat din Parlament, am plecat și din partid, și am anunțat că voi fi primar independent. Vor fi și ei independenți, fără nicio aderare la vreun oarecare partid, nici la Pro Moldova, nici la socialiști, nici la nimeni. Pur și simplu noi ne-am obosit de promisiuni și de alte lucruri. Vrem să ne axăm pe problemele oamenilor din oraș.

Președintele Organizației Municipale, împreună cu toată echipa, pregătesc cererile de a ieși din partid și vor fi depuse marți la Organizația teritorială PD Hîncești”, a mai adăugat primarul.

După ce a fost ales primar al orașului Hâncești pe lista Partidului Democrat, Alexandu Botnari anunță pe data de 5 decembrie 2019 că părăsește formațiunea politică și va fi primar independent.

În ultima perioadă, mai mulți deputați, dar și aleși locali din diferite raioane, și-au anunțat plecarea din PDM. Unii s-au aliat grupului creat de fostul democrat Andrian Candu, grupul Pro Moldova, iar alții – Partidului Șor.