Principală  —  IMPORTANTE   —   PCCOCS: procurorii întreprind la MAE…

PCCOCS: procurorii întreprind la MAE acțiuni procesual-penale. Potrivit unor surse, șeful Direcției Consulare al MAE, Vasile Mircos, ar fi vizat

În cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Moldovei (MAE), procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) întreprind acțiuni procesual-penale, fără să precizeze cine este vizat. „Actualmente, acestea nu au rezultat în rețineri sau atribuirea unor statute procesuale. Urmează sa revenim cu amănunte, atunci când investigațiile o vor permite”, a declarat pentru ZdG serviciul de presă al PCCOCS.

Anterior, în spațiul public au apărut informații conform cărora șeful Direcției Consulare al Ministerului Afacerilor Externe al Moldovei, Vasile Mircos, ar fi fost reținut, după ce ar fi fost desfășurate percheziții în birou său, unde i-a fost ridicat calculatorul de serviciu și telefoanele mobile. Ulterior, Vasile Mircos ar fi fost plasat în arest la domiciliu. Conform unor surse ZdG din cadrul MAE, însă, Mircos nu ar fi fost reținut și acesta s-ar afla la serviciu.

Șeful Direcției Consulare al MAE, Vasile Mircos, a activat anterior în calitate de consilier la ambasada R. Moldova din Germania, dar și șef de Secție în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Direcția cooperare multilaterală.

Potrivit declarației de avere și interese persoanle pentru anul 2023, acesta deține trei conturi bancare, un cont bancar german are la balanță 17 mii de euro, iar în altul este indicată suma de 76 de mii de lei. Acesta deține un apartament cu suprafața de 70,9 metri pătrați, achiziționat în anul 2017 cu 20 de mii de euro.

Familia Mircos deține două automobile, un Renault dobândit în 2023 contra sumei de 1 milion de lei, iar în 2022 a fost achiziționat un automobil KIA, în valoare de 23 de mii de euro.

Vasile Mircos a declarat un venit salarial de circa 350 de mii de lei, iar soția acestuia a primit un salariu de circa 200 de mii de lei de la Delegația Comitetului Internațional al Crucii Roșii.