Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE VIDEO/ Cozi la secțiile…

LIVE VIDEO Cozi la secțiile de votare din Rezina. Zeci de alegători din regiunea transnistreană așteaptă să voteze

Zeci de oamenii din stânga Nistrului au format cozi la secțiile de votare din Rezina, unde așteaptă să-și exercite dreptul la vot. Pentru alegătorii din Transnistria, la alegerile prezidențiale, au fost deschise 42 de secții de votare. Cei prezenți spun că numărul de persoane este cu mult mai mare decât în turul I al scrutinului.

„Nu știu „moldovenește”. Am venit cu mașina. Mănușile și măștile mi le-au dat la vamă. Aștept de la aceste alegeri ca să fie pace”, a spus un alegător care a negat că ar fi primit bani pentru a se prezenta la secția de votare.

Duminică, 15 noiembrie, în Republica Moldova are loc al doilea tur al scrutinului prezidențial. Votarea începe duminică la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00.Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2 143 de secții de votare.

Cetățenii R. Moldova își vor alege astăzi președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova. Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.