Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   În ce stare se află…

În ce stare se află persoana care a fost rănită în urma atacului masiv al Iranului asupra Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a confirmat că baza aeriană Nevatim a fost lovită direct de rachete balistice, dar a precizat că acestea au provocat doar „pagube minore la infrastructură” și că baza rămâne pe deplin operațională, adăugând totodată că o tânără a fost rănită în urma atacului, potrivit The Guardian.

Toate dronele și rachetele de croazieră lansate de Iran au fost interceptate înainte de a intra în spațiul aerian israelian, ca și majoritatea celor 120 de rachete balistice, a precizat el.

„Rachetele balistice, doar un număr mic … de o singură cifră … au căzut în bază și în jurul ei”, a declarat el într-un briefing de dimineață. „O lovitură directă cu pagube minore care nu are niciun efect la nivelul operațional al bazei”.

O tânără a fost internată la terapie intensivă în spital din cauza rănilor provocate de schije după atacuri, a declarat Hagari, adăugând că până în prezent nu există alte rapoarte privind daune sau răniri majore.

Hagari a descris utilizarea rachetelor balistice drept un „factor de escaladare”. Întrebat despre opțiunile Israelului pentru un răspuns ofensiv, el a spus că Israelul are planuri și că își analizează opțiunile.

„Avem planuri, situația este încă în desfășurare. Evaluăm situația, arătăm cabinetului planurile și suntem pregătiți să facem ceea ce este necesar pentru apărarea Israelului.”

„Vreau să-mi arătați o altă țară care se confruntă cu peste 110 rachete balistice și cu dronele”, a spus el. „Cred că Iranul a vrut să obțină rezultate și nu a obținut rezultate. Rachetele balistice sunt un factor de escaladare. Iar atunci când au folosit aceste cifre, au vrut rezultate mai semnificative decât ceea ce s-a întâmplat.”

Iran a lansat sâmbătă noaptea zeci de drone și rachete balistice spre Israel, într-un atac major, după zile de tensiuni acute în regiune și avertismente din partea SUA și din alte părți cu privire la izbucnirea unui conflict mai amplu. 

Peste 300 de „amenințări de diferite tipuri” către Israel, inclusiv rachete balistice, drone și rachete de croazieră, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene (IDF), Avichay Adraee, citat de The Guardian.

Între timp, armata israeliană a anunțat că interceptat 99 la sută dintre amenințările către teritoriul israelian.