Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon anunță că în…

Igor Dodon anunță că în stânga Nistrului au mai rămas 16 posturi de control instalate recent de Tiraspol. PAS susține că Dodon negociază cu Krasnoselski voturi pentru prezidențiale

Șeful statului anunță că de la începutul pandemiei, Tiraspolul a instalat 31 de posturi de control instalate în zona de securitate, dintre care la ziua de azi, au mai rămas funcționale 16 astfel de structuri. Cu toate acestea, Igor Dodon spune că circulația în regiune revine la normal. Sunt câteva din concluziile unei discuții telefonice pe care a avut-o Igor Dodon cu liderul de la Tiraspol, transmite șeful statului prin intermediul canalului său oficial de Telegram.

Dodon spune că discuția a avut ca scop pregătirea unei întrevederi pe care șeful statului urmează să o aibă cu Vadim Krasnoselski la sfârșitul lunii iulie. Un subiect aparte l-a reprezentat circulația liberă a cetățenilor de pe cele 2 maluri. Șeful statului a numit acele posturi de control temporare și spune că au fost institute cu scopul de a lupta cu pandemia și nu a menționat nimic despre ce se va întâmpla în continuare cu cele rămas.

La final, Igor Dodon i-a mulțumit liderului de la Tiraspol pentru constructivism și abordare pragmatică a problemei circulației libere cu care se confruntă oamenii de pe cele două maluri și speră că în curând vor fi eliminate toate problemele care au apărut din cauza pandemiei.

În context, deputații PAS, Oazu Nantoi și Mihai Popșoi îl acuză pe Igor Dodon de faptul că ar negocia cu Vadim Krasnoselski voturile pe care le-ar putea obține din stânga Nistrului la alegerile prezidențiale din toamnă.

„Acum în ultimele săptămâni vedem că tensiunile în zona de securitate sunt tot mai multe și probabil cu cat se va apropia data alegerilor, aceste tensiuni vor crește pentu a fi utlizate în scopuri electorale de actuala guvernare”, a declarat vicepreședintele Parlamentului.

Popșoi spune că acele posturi de control vor rămâne cel mai probabil, iar Igor Dodon va tăcea și nu va veni cu nicio reacție.

„Cedările unilaterale din domeniul bancar, telecomunicații se fac într-o singură direcție. Cel mai grav e că s-a ajuns să se cedeze și niște teritorii, acele sate chinuite din Dubăsari pe care Dodon e gata să le cedeze doar pentru a obține niște beneficii personale și pentru ca Krasnoseslki și alții, să-i asigure voturile necesare în alegeri.