Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Au fost desemnaţi câştigătorii concursurilor…

Au fost desemnaţi câştigătorii concursurilor de proiecte privind reducerea riscurilor condiţionate de consumul de droguri injectabile

Comisia specializată de selectare şi evaluare a proiectelor finanţate din mijloacele fondului măsurilor de profilaxie a desemnat câştigătorii a două concursuri cu privire la selectarea proiectelor de profilaxie, desfăşurate în perioadele  26 august-06 septembrie 2021 şi 08-13 septembrie 2021.

Astfel, învingătorul concursului repetat de selectare a proiectelor privind reducerea riscurilor condiţionate de consumul de droguri injectabile este Asociaţia Obştească „Uniunea pentru prevenirea HIV şi Reducerea Riscurilor”, care a depus proiectul „Fortificarea accesului la servicii de prevenire şi asistenţă medicală pentru consumatorii de droguri din nordul Republicii Moldova (Bălţi, Făleşti, Ungheni, Edineţ)”.

Scopul principal al proiectului constă în reducerea riscului de răspândire a infecţiei HIV şi ITS în rândul consumatorilor de droguri prin sporirea adresabilităţii acestora la servicii specifice de reducere a riscurilor – tratamentul farmacologic cu opiacee, prevenirea supradozelor, profilaxia preexpunere şi postexpunere la HIV.

Proiectul prevede acoperirea cu servicii a unui număr de 1385 de beneficiari din regiunea nord a ţării şi va fi implementat în perioada octombrie-decembrie 2021. Volumul mijloacelor financiare ce urmează a fi alocate din fondul măsurilor de profilaxie pentru realizarea proiectului respectiv este de cca 410 de mii de lei.

Totodată, învingătorul concursului de selectare a proiectelor privind reducerea riscurilor condiţionate de consumul de droguri injectabile pentru regiunile de centru şi sud ale ţării este Asociaţia Obştească „Iniţiativa Pozitivă” care, în parteneriat cu organizaţiile neguvernamentale „AFI”, „Pentru Prezent şi Viitor”, „Pas cu Pas regiunea Sud”, Cahul a depus proiectul de profilaxie „Servicii de reducere a riscurilor condiţionate de consumul de droguri injectabile”.

Scopul principal al proiectului este reducerea riscului de răspândire a infecţiei HIV şi ITS în rândul consumatorilor de droguri condiţionate de consumul de droguri injectabile.

Proiectul prevede acoperirea cu servicii a 1975 de beneficiari din regiunile centru şi sud ale ţării şi va fi implementat în perioada octombrie-decembrie 2021. Volumul mijloacelor financiare ce urmează a fi alocate din fondul măsurilor de profilaxie este de 590 de mii de lei.