Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Autoritățile din Mariupol spun că…

Autoritățile din Mariupol spun că evacuarea civililor nu se poate efectua, din cauza pericolului de a ajunge sub focuri de armă

Imagine-simbol

Autoritățile din Mariupol spun că evacuarea civililor nu se poate efectua, din cauza pericolului de a ajunge sub focuri de armă. Un convoi umanitar din regiunea Zaporojie, care a plecat spre Mariupol, nu a ajuns încă în oraș, scrie meduza. io

Informația este confirmată și de Crucea Roșie, care solicită garanții de siguranță, pentru a putea merge să ajute oamenii din Mariupol, dar și din alte orașe ucrainene.

În dimineaţa zilei de 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina, atacul fiind precedat de o declaraţie a preşedintelui rus care a transmis conaţionalilor săi că este vorba de o „operaţiune specială” pentru „demilitarizarea şi denazificarea” Ucrainei.

Invazia militară rusească asupra Ucrainei continuă pentru a unsprezecea zi consecutiv. În contextul crizei de securitate în regiune, secretarul de stat american, Antony Blinken, a venit la Chișinău pentru a discuta cu oficialii moldoveni despre gestionarea valului de refugiați ucraineni, dar și despre sprijinul SUA pentru democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova.

Ministerul Apărării de la Kiev a anunțat în dimineața zilei de 6 martie că „pierderile forțelor de ocupație ruse se ridică la 88 de avioane și elicoptere”. Iar Rusia, prin purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, cere UE și NATO să nu mai ajute Ucraina cu armament.

LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina. Ministrul ucrainean al Apărării: „Continuăm să respingem inamicul. Ocupatorii ruși nu ne pot distruge”