Principală  —  Ştiri   —   Agenția Națională Transport Auto spune…

Agenția Națională Transport Auto spune că de alegeri va face controale și monitoriza deplasarea mașinilor cu capacitate mai mare de 8 pasageri

De ziua alegerilor, Agenția Națională Transport Auto dă asigurări că între orele 7.00 și 21.00 va asigura „procesul de monitorizare și control în trafic a unităților de transport și solicită operatorilor de transport rutier și persoanelor fizice, posesori ai mijloacelor de transport rutier a căror capacitate de transportare este mai mare de 8 persoane, să respecte cu strictețe prevederile Hotărârii, pentru a asigura desfășurarea în bune condiții a alegerilor Președintelui Republicii Moldova”.

Cei care nu vor respecta cerințele, ar putea să se aleagă cu amenzi de până la 15 mii de lei, dau asigurări responsabilii Agenției.

Într-un comunicat de presă, ANTA amintește că în ziua alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie se permite deplasarea pe teritoriul țării doar a autovehiculelor a căror capacitate de transportare nu este mai mare de 8 persoane și a transportului rutier de persoane prin curse regulate.

Astfel, potrivit comunicatului, între orele 07.00 și 21.00 a zilei votării, se interzice:

  • organizarea, de către concurentul electoral sau de către alte persoane în interesul concurentului electoral, a transportului alegătorilor la secția de votare;
  • efectuarea transportului alegătorilor la secția de votare cu scopul de a-i determina să voteze pentru unul din candidați;
  • efectuarea transportului alegătorilor la secția de votare cu autobuze/autocare sau efectuarea transportului alegătorilor la secția de votare de către operatorul de transport rutier în regim taxi, conform unor înțelegeri cu terțe persoane, altele decât călătorul/alegătorul, cu excepția cazurilor alegătorilor cu dizabilități.

Solicitat de Ziarul de Gardă, responsabilul de domeniul informare și comunicare cu mass-media din cadrul ANTA, Dmitri Prohnițchi, ne-a comunicat că persoanele juridice care nu vor respecta reglementările vor fi sancționate conform art. 197 (5) – de la 210 la 240 unități convenționale, iar în cazul persoanelor fizice conform art. 197 (1) (2) – de la 200 la 300 unități convenționale.

Alegerile prezidențiale din acest an vor avea loc în această duminică, 1 noiembrie. În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali dintre care șapte desemnați de formațiuni politice și actualul președinte al țării, în calitate de candidat independent, dar care este susținut de Partidul Socialiștilor. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.