Principală  —  RECOMANDAT   —   VIDEO/ Despre cum au votat…

VIDEO Despre cum au votat orheienii: „Ne-au dat fițuici, avem agenți care ne informează” vs „Mi-e rușine cu orheienii mei”

Cu două zile înainte de scrutinul local, CSE a exclus din cursă candidații Partidului „Șansă”, afiliat lui Ilan Șor. A fost exclus și candidatul de la Orhei, orașul care l-a lansat în politică pe Ilan Șor. În ziua alegerilor, ZdG a mers la Orhei pentru a vedea cum votează localnicii. Unii dintre ei s-au arătat indignați de faptul că în buletinul electoral nu se mai regăsește exponenta Partidului „Șansa”, iar alții au recunoscut că „zilele trecute, pe uliță, s-a făcut o adunare, la care agenții le-au dat fițuici și le-au spus cu cine să voteze”. După ce și-a exercitat dreptul la vot, o localnică a declarat că nu vede o problemă în faptul că partidele afiliate lui Ilan Șor primesc bani din surse obscure, în timp ce o vârstnică a spus că „îi este rușine de orheienii ei”.

Potrivit datelor preliminare, Tatiana Cociu, candidată din partea Partidului Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei, cea pentru care Ilan Șor a îndemnat orheienii să-și dea votul, a câștigat alegerile din primul tur, cu un scor de 57,59% din voturi.