Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ „Mai mult de 20…

VIDEO „Mai mult de 20 de partide sunt niște găoace lipsite de conținut, dar ele sunt reanimate atunci când cineva, cine are bani, le resuscitează și le pune în acțiune”. Despre impactul politic și geopolitic al alegerilor locale, cu analistul Igor Boțan, la Podcast ZdCe

La Podcast ZdCe, analizăm împreună cu analistul politic Igor Boțan, director executiv al Asociației ADEPT, rezultatele alegerilor locale generale, după primul tur de scrutin. Ce a câștigat și ce a pierdut partidul de guvernarea PAS? Care este principala forță de opoziție? Cum s-a manifestat influența rusă și de ce partidele din „echipa lui Ilan Șor” au fost excluse din cursa electorală? Sunt întrebări la care răspunde Igor Boțan, un atent urmăritor și un bun cunoscător al vieții politice din R. Moldova.

Dacă luăm drept punct de reper alegerile din 2019, sigur că învingător este actualul partid de guvernământ, PAS. (…) Mai mult de 20 de partide, practic, sunt niște găoace lipsite de conținut, dar ele, iată, sunt reanimate atunci când cineva, cine are bani și așa-zise proiecte, le reanimează, le resuscitează și le pune în acțiune”, constată Igor Boțan.