Principală  —  IMPORTANTE   —   Vicepremierul Nicu Popescu: „Țara noastră…

Vicepremierul Nicu Popescu: „Țara noastră a făcut următorul pas important în direcția aderării la UE”. Planul de implementare a recomandărilor Comisiei Europene, adoptat – DOC

R. Moldova a făcut următorul pas important în direcția aderării la Uniunea Europeană, potrivit viceprim-ministrului Nicu Popescu. În acest sens, Comisia Națională pentru Integrarea Europeană a adoptat joi, 4 august, Planul de implementare a celor 9 recomandări propuse de Comisia Europeană în contextul statutului R. Moldova de țară candidată pentru aderare la UE.

Documentul, publicat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), conține acțiuni, termeni și instituții responsabile de punere în aplicare a măsurilor prioritare:

  • Reforma justiției și combaterea corupției;
  • Remedierea deficiențelor în legislația electorală;
  • De-oligarhizarea, consolidarea luptei împotriva crimei organizate și recuperarea activelor;
  • Consolidarea capacității administrației publice și gestionarea finanțelor publice;
  • Implicarea societății civile în procesele decizionale, precum și
  • Consolidarea protecției drepturilor omului și combaterea violenței de gen.

plan_cnie_04.08.2022 by Ziarul de Gardă on Scribd

”Suntem determinați, prin muncă și implementarea reformelor solicitate de cetățeni, să transformăm țara noastră după modelul european”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Președinta Maia Sandu a convocat joi dimineața, 4 august, Comisia Națională pentru Integrare Europeană (CNIE), pentru a aproba mai multe decizii ce vizează procesul de euro-integrare a R. Moldova. În cadrul ședinței s-au discutat modificările propuse în cadrul consultărilor publice pentru completarea Planului de acțiuni pentru implementarea măsurilor propuse de Comisia Europeană în Avizul său privind cererea de aderare a R. Moldova la UE.

„Integrarea europeană a Republicii Moldova este proiectul nostru de țară, pe care vom avansa în ritm susținut, în pofida circumstanțelor complicate în care ne aflăm în prezent. Vrem, astfel, să le oferim cetățenilor perspectiva unui trai mai bun și mai multe oportunități aici, acasă”, a menționat președinta Maia Sandu în cadrul ședinței.

Publicitate
Publicitate