Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Angelica Caraman este…

ULTIMA ORĂ Angelica Caraman este noua președintă a Comisiei Electorale Centrale

Foto: CEC

Angelica Caraman este noua președintă a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Decizia a fost luată vineri, 17 septembrie, în cadrul ședinței CEC.

Propunerea de a o înainta pe Angelica Caraman la funcția de președintă a venit din partea membrului CEC Pavel Postica.

Angelica Caraman are calificarea de profesoară de limba şi literatura română, este licențiată și în drept. O diplomă de master a obținut-o în teoria şi practica administrării publice, iar alta – în managementul politic şi electoral. Angelica Caraman a lucrat timp de 16 ani la Pretura sectorului Centru, municipiul Chișinău. Detalii aici.

„Eu vă mulțumesc pentru încredere și sunt sigură că voi avea sprijinul dvs. în continuare. Vom munci cot la cot pentru a îndeplini toate așteptările și funcțiile Comisiei într-un mod echidistant”, a declarat Angelica Caraman.

Parlamentarii au aprobat în ședința de joi, 17 septembrie, proiectul de hotărâre privind noua componență a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Astfel, au fost desemnați 5 din cei 9 membri ai CEC.

Membrii desemnați de Parlament sunt Alexandr Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupașco, Alexandru Musteața, iar Pavel Postică este membrul desemnat de către președinta R. Moldova, Maia Sandu. Detalii aici

În cadrul următoarelor ședințe ale Parlamentului urmează să fie aleși alți trei candidați desemnați de opoziția parlamentară. Se întâmplă după ce Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au boicotat ședința de plen după ce trei inițiative nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi incluse în ordinea de zi.

Mandatul Comisiei Electorale Centrale este de 5 ani. CEC este constituită din 9 membri: un membru este desemnat de către preşedintele R. Moldova, ceilalţi 8 membri sunt desemnaţi de către Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei. Componenţa nominală a Comisiei se confirmă prin hotărâre a Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.