Principală  —  IMPORTANTE   —   O vicepreședintă a PDM spune…

O vicepreședintă a PDM spune când democrații vor anunța cine va fi candidatul la prezidențiale

Cel mai probabil, în această săptămână democrații vor anunța cine va fi candidatul lor pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, a declarat Monica Babuc, vicepreședintă a formațiunii, în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Europa Liberă.

Politiciana a menționat că pretendentul înaintat va face campanie pentru prezidențiale „în ciuda faptului că noi înțelegem că, eventual, șansele pentru a lua mandatul prezidențial cel puțin din turul întâi nu sunt foarte mari pentru candidatul PDM”, adăugând că partidul nu are ca „obiectiv” să-l susțină pe Igor Dodon.

„Pavel Filip este primul care poate pretinde la această postură, dar se vehiculează și alte candidaturi și vă spun cu siguranță că, în cadrul Partidului Democrat, există mai multă lume care ar putea să pretindă la acest post. Vom anunța cât de curând, cred că chiar în această săptămână, pentru că trebuie să discutăm cu șefii organizațiilor teritoriale, după aceea cu Biroul politic executiv și, probabil, cât de curând acest lucru se va decide”, a subliniat ea pentru Radio Europa Liberă.

La scrutinul prezidențial din 2016, candidatul PDM, Marian Lupu, s-a retras din cursă, partidul anunțându-și sprijinul pentru Maia Sandu. Totuși, ulterior, unii democrați au recunoscut că, de fapt, l-au susținut pe Igor Dodon, care a și învins alegerile.

Până acum, și-au anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie Octavian Țîcu, Andrei Năstase, Dorin Chirtoacă și Maia Sandu.