Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Candidatul Partidului Nostru, Renato…

LIVE Candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, s-a lansat oficial în campania electorală: „Voi fi mereu sluga poporului”

Foto: Captură privesc.eu

Candidatul Partidului Nostru desemnat pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Renato Usatîi, s-a lansat în campania electorală.

Usatîi a decis să se lanseze în campania electorală de la sediul Partidului Nostru, unde în cadrul unei conferințe a citit din programul său electoral.

„Voi fi mereu sluga poporului, sluga poporului nostru și nu al altuia”, a declarat Usatîi.

Candidatul Partidului Nostru a declarat că, în cazul în care va fi ales președinte al Republicii Moldova va face tot posibilul ca țară „să aibă relații bune cu Ucraina și România, cu Estul și Vestul, dar în niciun caz nu vom fi vasalii nimănui”.

Usatîi a făcut un apel către tinerii de a ieși la vot, pentru „a demonstra că le pasă de ceea ce se va întâmpla în țară în următorii 4 ani”.

Candidatul care urmează să ocupe poziția nr. 1 în buletinul de vot la alegerile prezidențiale are mai multe bunuri imobile, ceasuri și un automobil de lux, conform declarației de avere și interese personale pe care a depus-o la Comisia Electorală Centrală pentru perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2019.

Usatîi, al cărui mandat a fost validat la început de noiembrie 2019, a obținut, anul trecut, pentru funcția de primar de Bălți un salariu total de peste 23.800 de lei.

În perioada 2018-2019, el a primit o donație în valoare de 3,7 milioane de lei, 5400 de lei din vânzarea unei părți sociale „EUROSHOW GRUP” SRL și 27.290.000 de ruble din vânzarea a patru automobile și a unei motociclete.

Președintele Partidului Nostru a indicat în declarația depusă pentru perioada 2018-2019 patru terenuri, 10 bunuri imobile – care valorează peste 13 milioane de ruble – și un automobil Rolls Royce Cullinan procurat anul trecut cu peste 7,2 milioane de lei.

De asemenea, acesta are trei ceasuri Breguet, valoarea totală a acestora fiind de 250.000 de euro, dintre care unul de 150.000 de euro i-a fost dăruit în 2019.

Pretendentul la fotoliul de președinte al R. Moldova are în conturile bancare, conform declarației de avere și interese personale, aproape 6500 de euro, 4957 de dolari americani și peste 1,1 milioane de ruble.

În aprilie curent, Usatîi a declarat la o emisiune de la TV8 că urmează să-și vândă automobilul Rolls Royce cu 340 de mii de euro.