Principală  —  IMPORTANTE   —   Iurie Podarilov, demis din funcția…

Iurie Podarilov, demis din funcția de șef al IGP. Guvernul a numit un alt șef al Poliției R. Moldova

Iurie Podarilov a fost demis din funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției. O deciziei în acest sens a fost luată miercuri, 16 februarie, de Cabinetul de miniștri.

Viorel Cernăuțeanu, actual Secretar de Stat în Ministerul de Interne, a fost numit în funcția de șef al Poliției R. Moldova.

ZdG a publicat anterior un articol despre cum noul șef al IGP, Iurie Podarilov, se judecă cu IGP și Ministerul Justiției.

Noul șef al IGP se judecă cu IGP și Ministerul Justiției

La 8 septembrie 2020, Iurie Podarilov a fost numit în funcția de șef al IGP, pe un termen de cinci ani, la propunerea Anei Revenco, ministra Afacerilor Interne, fostă șefă a acestuia pe când ambii activau la Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane. Cei doi au activat împreună și la Centrul Internaţional „La Strada”. Podarilov susține însă că ministra Revenco nu îi este rudă și între ei nu există relații de afinitate.  Numirea lui Iurie Podarilov în funcția de șef al IGP a fost făcută după ce postul a devenit vacant la 12 august curent, odată cu plecarea din funcție a lui Sergiu Paiu.

Publicitate
Publicitate