Principală  —  IMPORTANTE   —   Încă un partid și-a anunțat…

Încă un partid și-a anunțat candidatul pentru Primăria municipiului Chișinău

Sursa: Captură foto Privesc.eu

Oleg Burlacu este candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcut joi, 7 septembrie, de către liderul formațiunii politice, Vlad Filat, condamnat anterior pentru corupere pasivă, în cadrul unei conferințe de presă.

„(…) Astăzi am deosebita plăcere să prezint să prezint candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău pe domnul Oleg Burlacu. Căutările noastre au fost lungi, deloc simple (…)”, a spus Vlad Filat.

Oleg Burlacu este avocat. El susține că are „o vastă experiență în administrația publică locală de peste Prut”. Anterior a fost viceprimar al Sectorului 5 din București din partea Partidului Național Liberal (PNL) din România.

În 2019, alegerile pentru Primăria Chișinău au fost câștigate de candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban, care l-a învins pe candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, cu un avantaj de 11 294 de voturi. Ion Ceban a devenit primul candidat al unui partid de stânga, ales primar al municipiului Chișinău. După victoria sa a promis public că se retrage din PSRM și nu va face politică, fiind primar al tuturor chișinăuienilor. În 2022, Ceban a anunțat că-și lansează „Partidul Mișcarea Alternativă Națională” și că va candida, în 2023, pentru al doilea mandat de primar al municipiului Chișinău.

Pe 9 august 2023, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat lista partidelor, înregistrate de Agenția Servicii Publice, care au dreptul să participe la alegerile locale generale stabilite pentru data de 5 noiembrie 2023. Lista include 60 de formațiuni politice.

Partidul Șor, care a fost declarat neconstituțional, la 19 iunie, de către Curtea Constituțională, nu a fost inclus în listă. Totuși, partidele asociate în spațiul public cu fostul deputat fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare – Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Moldovenesc „Ai noștri”, Renaștere și Șansă – pot participa la următorul scrutin.

Alegerile locale generale se vor desfășura pe 5 noiembrie 2023.