Principală  —  IMPORTANTE   —   Dodon, despre Platon: Procurorul general…

Dodon, despre Platon: Procurorul general a spus că nu este implicat în furtul miliardului, dar are și alte păcate

Președintele Igor Dodon susține că Veaceslav Platon chiar dacă va fi eliberat din închisoare și cercetat în stare de libertate, în urma rejudecării dosarului în care a fost condamnat la 18 ani de pușcărie în dosarul BEM, după ce procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul în privința acestuia a fost falsificat în totalitate, omul de afaceri „are și alte păcate”.

Șeful statului a făcut referire la dosarul „Laundromat” în care figurează fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, primarul de Bălți Renato Usatîi și Veaceslav Platon, menționând că „toate aceste lucruri trebuie investigate”.

„Eu niciodată nu am spus că Platon este total nevinovat. Procurorul general a spus că nu este implicat în furtul miliardului, procurorul mai bine știe. Dar, probabil, Platon are și alte păcate. Nu este claritate încă cu laundromat-ul, zeci de miliarde de dolari spălați prin băncile din Republica Moldova. De aceea, toate aceste lucruri trebuie investigate. Eu nu cunosc care vor fi ulterioarele acțiuni ale procurorului general, el nu-mi raportează. Ce ține de prejudicii în adresa statului, eu sper că vom gestiona situația și nu vom fi afectați de eventualele atacuri în judecată”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Recent, vicepreședintele Parlamentului din partea PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că Veaceslav Platon nu are nicio atribuție în dosarul furtului miliardului și că acesta ar trebui să fie transferat din penitenciar în arest la domiciliu.

Revizuirea dosarului penal în care Veaceslav Platon a fost condamnat, definitiv și irevocabil, la 18 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare și o eventuală achitare ulterioară a acestuia s-ar putea solda cu plata unor despăgubiri de peste un miliard de lei din bugetul de stat. În așteptarea revizuirii primului dosar în care a fost condamnat la 18 ani de închisoare, așa cum a declarat procurorul general, Alexandr Stoianoglo, drumul lui Veaceslav Platon spre libertate a fost pavat în ultimele șase luni și de alte hotărâri judecătorești. 

Astfel, s-a ajuns la faptul că, în mai 2020, toate celelalte dosare penale expediate anterior de procurori în instanță, unul dintre care a trecut inclusiv pe la Curtea Supremă de Justiție, să fie acum în prima instanță, pe punctul de a fi comasate, și fără măsuri preventive aplicate pe numele inculpatului Platon.

Publicitate
Publicitate