Principală  —  IMPORTANTE   —   Dodon, despre moțiunea de cenzură…

Dodon, despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu: „Nu are nicio șansă să fie votată”. Tot el anunță că „ne așteaptă o săptămână interesantă, cu evenimente istorice”

Igor Dodon susține că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu, depusă de deputații PAS și cei din Platforma DA și susținută de PDM, nu are nicio șansă să fie votată în Parlamentul de la Chișinău.

Dodon susține că cel mai probabil nici cvorum nu va exista la ședința în cadrul căreia ar urma să fie examinată moțiunea de cenzură. Declarațiile au fost făcute de către Igor Dodon în cadrul emisiunii lui difuzată pe Facebook.

Este dreptul deputaților atunci când vor să ceară demisia unui Guvern, cu 26 de deputați semnează o moțiune de cenzură și o depun în plenul Parlamentului. Această moțiune am fost depusă regulamentar și ea trebuie să fie dezbătută fără a intra în multe aspecte juridice. Ea poate să fie dezbătută peste trei zile, la prima ședință a Parlamentului de săptămâna viitoare. Cel mai probabil săptămâna viitoare va fi convocată ședința Parlamentului. Cel mai probabil se va convoca ședința Biroului luni sau marți și va convoca ședința specială. Eu cred că trebuie cel puțin două ședințe speciale, una pentru moțiunea de cenzură și una pentru învestirea doamnei Maia Sandu.

Care va fi soarta acestei moțiuni? În opinia mea această moțiune nu are nicio șansă să fie votată, cel mai probabil nici cvorum la ședința Parlamentului nu va fi și aceasta moțiune va cădea.

În context, el mai menționează că urmează „o săptămână interesantă, cu evenimente istorice”.

„Ce va urma până la moțiune și ce va urma după moțiune, nu o să deschid acum parantezele, o să vedeți săptămâna viitoare. Săptămâna viitoare va fi una foarte și foarte interesantă. Inaugurarea președintelui este un eveniment istoric, dar vor fi și alte evenimente nu mai puțin istorice. Cum am mai menționat, după data de 24 – 25 decembrie, toată responsabilitatea pentru situația din țară este a noului președinte ales căreia noi îi urăm succes și suntem gata să-i ajutăm cu ce putem”, a declarat Dodon.

Un număr de 34 de deputați ai fracțiunilor Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Platforma DA și Partidul Democrat din Moldova (PDM) au semnat textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu. Moțiunea a fost depusă în Parlament la 16 decembrie.

Potrivit autorilor documentului, Guvernul Chicu, învestit în noiembrie 2019, a eșuat lamentabil în procesul de atenuare a consecințelor pandemiei COVID-19 și a crizei economice.