Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Președinta Maia Sandu a…

DOC Președinta Maia Sandu a semnat decretul privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de împrumut în vederea realizării Proiectului „Eficiența energetică în R. Moldova”

Președinta R. Moldova, Maia Sandu a semnat decretul privind inițierea negocierile asupra proiectului Acordului de împrumut în vederea realizării Proiectului „Eficiența energetică în R. Moldova”.

Proiectul Hotărîrii Guvernului

Contractul de finanțare dintre R. Moldova şi Banca Europeană de Investiții (BEI) în vederea realizării proiectului „Eficiența energetică în R. Moldova” ce urmează a fi încheiat între R. Moldova și BEI are drept scop contractarea unui împrumut în valoare de 30 de milioane de euro, în vederea realizării proiectului menționat, potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Potrivit viceprim-ministrului Spînu, în scopul realizării proiectului, R. Moldova urmează să contracteze un împrumut în valoare de 30 milioane de euro din partea BEI, un alt împrumut în valoare de 30 milioane de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), precum și un grant în valoare de 15 milioane de euro oferit din partea Platformei de Investiții pentru Vecinătate a Comisiei Europene. Astfel, bugetul total al Proiectului constituie 75 de milioane de euro, cu o durată de implementare de patru ani (2022 – 2025).