Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputata BCS Elena Bodnarenco a…

Deputata BCS Elena Bodnarenco a decedat

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Elena Bodnarenco a decedat. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către serviciul de presă al Legislativului, care a menționat că parlamentara suferea de o boală incurabilă.

Elena Bodnarenco a fost membră a PCRM din anul 1994 și a anterior a deținut două mandate de deputată, în legislaturile 2005-2009 și 2014-2018. A fost și primară a orașului Soroca.

În declarația de avere depusă la CEC, cu ocazia scrutinului anticipat din 2021, Bodnarenco indica un venit oficial de circa 252 de mii de lei. Aceasta mai declarat un credit de 20 de mii de lei, contractat în 2016, fără a arăta însă detalii privind scadența. Elena Bodnarenco nu a indicat niciodată în declarațiile sale de avere și interese bunuri mobile sau imobile. Numele Elenei Bodnarenco figurează în trei hotărâri ale Judecătoriei Soroca privind încasarea unor datorii. În februarie 2011, a fost obligată să achite unei companii de creditare o datorie de peste 51 de mii de lei, în mai 2016 – să restituie aproape 19 mii de lei unei bănci, iar în aprilie 2018 – o datorie de 13 mii de lei către o companie specializată în colectarea şi recuperarea datoriilor.

În februarie curent, Elena Bodnarenco susținea că a primit două propuneri de a părăsi Partidul Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) și de a adera la Partidul Democrat din Moldova (PDM). Prima propunere a fost făcută în 2015 de către Serghei Sîrbu cu o săptămână înainte de aderarea celor 14 comuniști la PDM, iar cea de-a două a avut loc peste câteva luni. Declarațiile au fost făcute de către deputata comunistă la scurt timp după ce cinci foști deputați PCRM au fost reținuți de procurori în dosarul celor 13 ex-deputați transfugi, cercetați de îmbogățire ilicită.