Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   [FOTO] El este șeful de…

[FOTO] El este șeful de secție de la Antitrafic, reținut de CNA cu mită și focuri de arme

Un maior de poliţie din cadrul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a fost reţinut în această noapte de către CNA şi procurorii anticorupţie. Acesta este bănuit de corupere pasivă şi a fost reţinut pentru 72 de ore, anunță CNA.

maciucaPotrivit denunţătorului, poliţistul ar fi pretins 2500 de euro pentru a nu examina mai multe sesizări venite pe adresa CCTP de la Ambasada Italiei. În materialele remise de ambasadă se solicita examinarea neregulilor admise de către unele persoane la perfectarea setului de acte pentru obţinerea vizelor pentru Italia.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă, iar pe parcursul a câteva săptămâni poliţistul a primit, sub controlul CNA, 2500 de euro, în câteva tranşe. Aseară, acesta a fost prins în flagrant, după ce a primit ultima tranşă în sumă de 1000 de euro.

În timpul operaţiunii de reţinere, bănuitul a opus rezistenţă, iar ofiţerii CNA au aplicat forţa fizică şi arma din dotare, efectuând trei focuri în direcţia roţilor automobilului cu care se deplasa poliţistul.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 10 ani de închisoare. Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

Conform unor surse, persoana reținută este Alexei Măciucă, despre care ZdG scria, tangențial, într-un articol publicat pe 27 martie 2014, în care relatam despre culisele celei mai mari mite din istoria avocaturii. Atunci, un avocat, Ion Crețu a fost reținut în flagrant cu 15 700 de euro. Acesta era cunoscut ca un „avocat de casă” al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, instituţie asupra căreia susţinea, în faţa prietenului unui cetăţean bulgar pe care l-a reprezentat la un moment dat în instanţe, că ar avea influenţă. Atunci, procurorii și ofețerii CNA nu au mers mai departe pentru a vedea dacă influența avocatului era reală și dacă da, cu cine acesta urma să împartă cei 15700 de euro.

„De ce nu am mers mai departe? Cum credeţi, dacă noi aşteptam, aceşti bani nu ar fi fost pierduţi sau cheltuiţi? Am acţionat astfel pentru siguranţă. Banii puteau fi cheltuiţi, urma lor pierzându-se”, ne-a spus procurorul Vitalie Galeru, cel care se ocupa de acel dosar. El susţinea atunci că, în cadrul dosarului, vor fi audiaţi și reprezentanţi ai CCTP.

Sursa: Ziarul de Gardă — https://zdg.md/web/investigatii/avocat-de-casa-la-antitrafic-culisele-celei-mai-mari-mite-din-istoria-avocaturii