Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   "Direcţia 5" la 95 de…

„Direcţia 5” la 95 de ani a Unirii

La 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara, Platforma Civică „Acțiunea 2012” în parteneriat cu Institutul Cultural Român organizează o serie de manifestații pe ambele maluri ale Prutului.

Platforma Civică Acțiunea 2012 în parteneriat cu Institutul Cultural Român organizează o serie de spectacole pe ambele maluri ale Prutului pentru a marca 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Manifestaţiile vor debuta în Republica Moldova la 26 martie, printr-un concert extraordinar al trupei Direcţia 5 la Cahul. Evenimentul va avea loc în incinta Palatului de Cultură, de la ora 19:00.

Direcţia 5 va ajunge şi la Chişinău, pe 27 martie, la Teatrul „Eugen Ionesco”. Concertul va începe la ora 19:00, iar în deschidere va încălzi atmosfera Paralela 47.

Teatrul Naţional ,,Vasile Alecsandri” din Bălţi va găzdui la 29 martie piesa de teatru ,,Podu’”,  a îndrăgitului actor şi regizor Horaţiu Mălăele.

Apogeul evenimentelor îl reprezintă spectacolul inedit ,,LECȚIA DE ISTORIE: DACII ȘI ROMANII”, care se va desfăşura la Chişinău, pe 30 martie, în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet, de la ora 14:00. Asociaţia Terra Dacica Aeterna va reconstitui, cu această ocazie, o pagină de istorie vie, lupta care a stabilit geneza poporului nostru.

Intrarea la toate evenimentele este liberă.