(VIDEO) Vila din pădure a mitropolitului Moldovei

Zia­rul de Gar­dă a scris, în sep­tem­brie 2014 că Îna­lt Prea Sfinţi­tul (ÎPS) Vla­di­mir, mitro­po­li­tul Chi­şi­nă­u­lui şi al Între­gii Mol­do­ve, sau Nico­lae Can­ta­rean, pe nume­le său de mirean, deţi­ne, în aren­dă, prin inter­me­di­ul unei fir­me în care figu­rea­ză în cali­ta­te de fon­da­tor, ală­tu­ri de un alt slu­ji­tor al Dom­nu­lui, un hec­tar de pădu­re în apro­pi­e­rea s. Ruseş­tii Noi, r. Ialo­ve­ni, pe care are con­stru­i­tă o casă de vacanţă, îngră­di­tă şi feri­tă de ochii muri­to­ri­lor de rând. Imo­bi­lul, fiind încon­ju­rat cu un gard îna­lt, nu poa­te fi văzut decât de la înăl­ți­me, even­tu­al, fil­mat cu dro­na.

Ast­fel că, joi 24 febru­a­rie 2016, acti­vis­tul Ana­tol Mătă­sa­ru, în cola­bo­ra­re cu ZdG, au fil­mat casa mitro­po­li­tu­lui, dar și alte imo­bi­le din zonă, con­stru­i­te în pădu­rea lua­tă în aren­dă de la stat. În zonă, dețin pădu­re în aren­dă, șeful de la Chi­și­nău Gaz, Con­stan­tin Cui­u­m­ju, Gicu Rădu­can, fiul fos­tu­lui minis­tru al con­struc­ți­i­lor, Mar­cel Rădu­can, dar și alți afa­ce­riș­ti sau ofi­ci­a­li.

Sur­sa: www.ZdG.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul sa nu publicam sau sa ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ura de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *