Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Lupu continuă să figureze drept…

Lupu continuă să figureze drept candidat la președinție. Ce spune CEC-ul

facebook.com/marian_lupu

Comisia Electorală Centrală (CEC) s-a adresat în instanță pentru a solicita anularea hotărârii prin care candidatul Marian Lupu a fost înscris în cursa electorală. Veaceslav Agrigoroae, secretarul CEC, a declarat că instanța de apel urmează să examineze în ordin prioritar adresarea și să pronunțe o hotărâre până în ziua scrutinului, 30 octombrie. Numai după decizia Curții de Apel, Marian Lupu va părărsi, oficial, campania electorală, iar în buletinele de vot în dreptul liderului PDM va fi aplicată ștampila „Retras”.

Codul electoral stipulează că „concurentul urmează care şi-a retras candidatura este obligat să restituie creditul alocat din bugetul de stat pentru desfăşurarea campaniei sale electorale în termen de 2 luni de la retragerea candidaturii”.

Veaceslav Agrigoroae a precizat însă că Marian Lupu nu a apelat la suport finaciar din partea statului pentru a-și desfășura campania electorală.

Potrivit raportului finaciar depus la CEC, Mari­an Lupu a cheltuit  în doar două săp­tămâ­ni de cam­pa­nie elec­to­ra­lă 15 369 218 lei, suma depă­șind de câte­va ori resur­se­le inves­ti­te de alți con­cu­ren­ți.

PDM sus­ți­ne că aceas­tă sumă a fost adu­na­tă din dona­ți­i­le a 1042 de per­soa­ne, cea mai mică dona­ție fiind de o mie de lei, iar cea mai mare, făcu­tă de Petru Cara­man, de 75 de mii de lei.

Majo­ri­ta­tea bani­lor, 15 111 874,66 de lei, demo­cra­tul a achitat-o pen­tru publi­ci­ta­te tv, radio, mij­loa­ce de infor­ma­re elec­tro­ni­ce, pre­să scri­să, pano­u­ri și alte plat­for­me stra­da­le sau mobi­le. Jumă­ta­te din aceas­tă sumă, adi­că 7,8 mili­oa­ne de lei, au mers la cole­gul său și prim-vicepreședintele PDM, Vla­di­mir Pla­ho­t­niuc, care deți­ne patru cana­le de tele­vi­ziu­ne (Pri­me TV, Publi­ka TV, Canal 2 și Canal 3), dar și  trei pos­tu­ri de radio  (Maes­tro FM, Publi­ka FM și Muz FM).

Vedeți AICI averea candidatului Marian Lupu