Flashmob în fața Reședinței de Stat: „Sursele de venit și cheltuielile lunare ale lui Dodon”

Tinerii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) vor organiza, la 12 ianuarie, ora 15:00, un flashmob în fața Reședinței de Stat.

„În cadrul evenimentului vom cere președintelui Igor Dodon să-și declare sursele de venit și cheltuielile lunare. În euforia sărbătorilor de iarnă, Igor Dodon a uitat că a promis să fie un exemplu de transparență și integritate, mai ales din punct de vedere financiar. Ba chiar a și semnat o Declarație de integritate la ultima dezbatere publică.

Independența instituției prezidențiale este un factor esențial al democrației, iar faptul că Dodon are cheltuieli substanțiale care nu corespund veniturilor sale ridică noi suspiciuni precum că noul președinte lucrează doar pentru interesele sale și nu pentru beneficiul cetățenilor. Astfel, întrebarea noastră legitimă este de unde provin banii lui Igor Dodon și care sunt cheltuielile acestuia.

Un calcul elementar arată că familia Dodon va avea cheltuieli de minimum 352.685 de lei în 2017, cu 134.000 de lei mai mult decât venitul lui Igor Dodon din 2015 și cu 43.685 mai mult decât venitul total al familiei Dodon.

Astfel, putem presupune că lipsa resurselor pentru a acoperi aceste cheltuieli influențează deciziile și declarațiile președintelui și lasă ușa deschisă celor care vor să-l corupă. În acest context, îl întrebăm pe Igor Dodon de unde provin sursele lui financiare și pentru a-l îndemna, în stilul transparenței și spiritului „socialist”, să-și declare cheltuielile”, susțin organizatorii evenimentului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Grigore Petrov

    Aici ar trebui să apară și întrebarea logică, de unde Maia a găsit bani pentru a-și face partid? Doar în 2015 la Natalia Morari declara că nu poți face politică fără bani! Iar întîmplarea cu omul lui Shor, cred că le-a pus pe toate la locul lor… ea tot ca Dodon e finanțată din lumea tenebră și bani murdari!

    • Sandu Miron

      Cum de unde? Din donatiile lui Shor si Filat, se gasesc oameni buni ce sustin partidul Maiei. Cu Dodon e clar tot, Rusii gasesc modalitate de ai transfera bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *