Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   (foto) Mesaj către deputata Ana…

(foto) Mesaj către deputata Ana Guţu: „Te băgăm la pușcărie și acolo te vei sinucide dracului”

Deputata liberală Ana Guţu susţine, pe blogul sau anagutu.net, că, printr-un mesaj expediat pe adresa sa de e-mail,  a fost ameninţată cu moartea. Potrivit parlamentarei, mesajul ar veni din partea unor reprezentanţi ai minorităţilor vorbitoare de limbă rusă, ca urmare a iniţiativei sale prin care solicita, în cadrul unei şedinţe recente a Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, ca statul să finanţeze doar şcolile cu predare în limba română.
„Suntem unicul stat din regiune unde este asigurat învățământul în limba minoritară rusă, începând din clasa I până la universitate, fără a propune soluții viabile pentru integrarea societală a absolvenților. Ce iese în final? Un specialist monolingv, inapt de a se integra în câmpul muncii – instituții publice -și pilotat în sectorul privat. În sectorul privat legislația lingvistică este încălcată flagrant, deoarece ni se oferă servicii și produse corespunzătoare personalului handicapat din punct de vedere lingvistic, deoarece nu vorbește  decât limba ascendenților săi colonizatori”, scrie astăzi parlamentara pe blogul său, informând publicul că, pe 7 februarie, a primit un mesaj de amenințare cu moartea, în limba rusă, gen: dacă mai zic ceva despre minoritățile din RM – îți ridicăm mandatul, te băgăm la pușcărie și acolo te vei sinucide dracului …etc.

Parlamentara mai scrie că „orice chemare către acești minoritari rusolingvi de a se integra în societate (a propos, această o cer multiplele documente europene…) este interpretată de ei ca o încălcare a drepturilor lor”.