Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Dodon și Candu își aduc…

Dodon și Candu își aduc învinuiri reciproce înainte de a intra în campania electorală

Ministrul Economiei, Andrian Candu a postat un articol pe blogul personal prin care vine cu o serie de învinuiri grave la adresa aşa numiţilor „Adevăraţii patrioţi” ai Moldovei.

AdrianCanduAcesta se adresează partidelor de stânga conduse de Igor Dodon şi Victor Şelin: „În ultimele zile vedem cum aşa zişii patrioţi ai Moldovei se dau în spectacol. Vedem Dodoni şi Şelini care se deconspiră singuri şi arată întregii Moldove că ei sunt cei care au stat la baza impunerii sancţiunilor Moscovei împotriva cetăţenilor Moldovei. Dodonii şi Şelenii trebuie să înţeleagă că riscă foarte mult în acest moment, şi nu-şi riscă doar cariera politică, ci îşi riscă chiar demnitatea de a fi cetăţeni ai Moldovei. Nişte oameni care-şi trădează propriul popor, care merg la Moscova şi vând informaţii despre care ar fi punctele vulnerabile pentru cetăţenii ţării lor, nu au cum să o sfârşească bine în alegeri”, scrie Andrian Candu.

Ministrul Economiei scrie că Guvernul caută, în prezent, soluții pentru situația dificilă în care s-au pomenit agricultorii. El scie că au intensificat dialogul cu partea rusă „astfel încât să facem tot ceea ce este posibil pentru a găsi împreună cele mai bune opţiuni”, menționează ministrul.

În încheierea articolului, ministrul Economiei vine cu un mesaj pentru toţi cetăţenii R. Moldova. „Îi încurajez pe toţi să promoveze produsele moldoveneşti prin consum. Să căutăm în pieţe şi magazine produsele moldoveneşti. Iar „adevăraţii patrioţi” la care am făcut referire la început, ar putea să mănânce câte un măr produs în Moldova în fiecare zi, pentru sănătatea lor şi binele ţării, pa care pretind că o iubesc”.

9-364-e1320835585267Reacția lui Igor Dodon nu s-a lăsat prea mult așteptată. El a scris pe rețelele de socializare că a avut impresia că Andrian Candu e un om echilibrat, care poate fi manierat și la vorbă și la port, însă, după părerea președintelui Partidului Socialiștilor, această impresie a fost una total eronată.

„În realitate, domnul Candu s-a dovedit a fi prea slab pentru o funcţie atât de înaltă. I-au cedat nervii. A coborât la nivelul unui limbaj de mahala. Păcat de el. Nu m-am aşteptat din partea lui la aşa cuvinte ca „dodoni” şi „trădători”. Credeam că e mai cult şi mai inteligent decât Ghimpu, dar se vede că anii de alianţă cu unioniştii liberali i-a contaminat pe democraţi şi cu idei, şi cu cuvinte”, scrie Igor Dodon.

Președintele socialiștilor se arată indignat și de aluzia făcută de Candu, că el ar fi fost cel care „i-ar fi șoptit lui Putin cum să facă politica externă a Rusiei”.

Tot în mesajul său Igor Dodon scrie „Lăsaţi literatura, domnule ministru Candu. Apucaţi-vă de lucru. Ţara suferă din cauza deciziilor sinucigaşe pe care le-aţi luat până acum. Ţara arde, iar unii miniştri se piaptănă”, a încheiat socialistul.

Pe data de 30 noiembrie 2014 vor avea loc alegerile parlamentare.