Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Despre educație și valori…

VIDEO Despre educație și valori europene: „Mi-aș dori să creștem copii liberi în gândire”| Podcast ZdCe

„Școala să fie prietenoasă, să creeze stare de bine pentru fiecare copil, să crească copii fericiți, în primul rând. Pentru că e o jumătate de drum doar să dai cunoștințe, copilul trebuie să se simtă în siguranță, trebuie să poată aplica cunoștințele în viață. (…) Școala trebuie să fie ancorată în realitățile vieții. Mi-aș dori să creștem copii liberi în gândire”, a subliniat Elena Vorotneac, profesoara de limbă și literatură română la Liceul „Vasile Alecsandri” din Chișinău, invitata Podcast ZdCe.

Duminica, 21 mai 2023, ea a ținut un discurs despre educație și valorile europene la Adunarea Națională „Moldova Europeană”, alături de mai multe personalități din diverse domenii.

„Un profesor trebuie să înțeleagă că în spatele fiecărui copil este o poveste”, a mai subliniat Elena Vorotneac, în cadrul Podcast ZdCe.

„Să nu fie împărțită clasa în funcție de bugetul mamei sau al tatălui, sau copilul să fie notat în funcție de asta. Asta este o mare greșeală. Dacă se întâmplă așa ceva, asta e tragedie pentru școala noastră”, a mai subliniat profesoara.

Ea a adus și câteva exemple de bune practici pe care le-a observat în școlile europene pe care le-a vizitat.

„Copilul s-a așezat jos, pe holul școlii, pentru că era foarte supărat. Profesorul s-a așezat lângă el. Imaginează-ți această imagine în școala noastră. Dacă profesorul s-ar așeza alături de elev în școala noastră, s-ar percepe că acel profesor nu este serios”.

Dacă preferați să ne ascultați în căști, de pe telefon, abonați-vă pe: Apple Podcasts: https://bit.ly/43cd1uW Google Podcasts: https://bit.ly/3ovsWp1 Spotify: https://bit.ly/3WFlMey (disponibil în afara R. Moldova).