Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ Escrocherii cu „ruda implicată…

VIDEO Escrocherii cu „ruda implicată în accident”. Cinci persoane au fost arestate de oamenii legii

Captură de ecran/Youtube.com

Cinci bărbați, cu vârstele cuprinse între 27 și 39 de ani, originari din municipiul Chișinău, care ar fi membri ai unui grup infracțional organizat implicat în comiterea escrocheriilor prin crearea unor istorii false precum că ruda persoanei apelate ar fi produs un accident rutier, au fost reținuți și sunt cercetați penal în 8 cazuri pe teritoriul capitalei, timp de o lună, potrivit unui comunicat publicat de Inspectoratul Național de Poliție (IGP).

În cadrul cercetărilor, oamenii legii au stabilit că fiecare dintre suspecți ar fi avut un rol în această schemă infracțională.

„Aceștia se dădeau drept angajați ai organelor de drept, contactau rudele și, sub pretextul că apropiații lor ar fi  provocat un accident rutier în urma căruia a avut de pătimit o persoană, solicitau mijloace bănești pentru a nu fi trași la răspundere penală.

Aceștia contactau potențialele victime prin intermediul telefonului fix. Sumele estorcate de la victime variau între 3 000 și 10 000 de euro”, conform IGP.

Bănuiții au fost plasați în arest pentru 20 de zile. Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare de la 4 la 8 ani.

Polițiștii și procurorii continuă măsurile de investigație și urmărire penală pentru stabilirea complicității și altor persoane în comiterea infracțiunii. 

În acest context, Poliția îndeamnă repetat cetățenii să fie precauți și să verifice veridicitatea informațiilor.