Principală  —  IMPORTANTE   —   Varianta Omicron: Cazuri confirmate în…

Varianta Omicron: Cazuri confirmate în Italia, Olanda și Germania

Tot mai multe țări europene raportează primele cazuri suspecte sau chiar confirmate cu noua variantă sud-africană a coronavirusului – Omicron, notează digi24.ro Astfel, cazuri cu noua variantă a virusului au fost confirmate în Italia, Olanda, Germania, precum și Marea Britanie.

13 dintre cei 61 de pasageri olandezi confirmați pozitiv cu coronavirus, care au venit vineri din Africa de Sud, sunt infectați cu varianta Omicron, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Autoritățile au declarat că acesta ar putea fi „doar vârful aisbergului”.

Și în Italia a fost depistat un prim caz de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, a anunţat sâmbătă seara Institutul Superior al Sănătăţii (ISS), aflat în subordinea guvernului, transmite AFP. Tulpina sud-africană a fost identificată la un bărbat din Napoli revenit din Mozambic.

Germania a anunţat sâmbătă seara că primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului au fost confirmate la Munchen. Cele două persoane contaminate au intrat în Germania pe 24 noiembrie, venind pe calea aerului din Africa de Sud, a precizat ministrul sănătăţii al landului Bavaria, Klaus Holetschek.

Două cazuri de infectare cu Omicron au fost depistate în Marea Britanie, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii, Sajid Javid.

Citiți și:

Publicitate
Publicitate