Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ULTIMĂ ORĂ/ Un Consiliu electoral…

ULTIMĂ ORĂ Un Consiliu electoral de circumscripție a respins solicitarea CEC de a examina anularea înregistrării candidaților de primar și consilier din partea partidului Șansă

Sursa: Partidul Politic Șansă/Facebook

La această etapă, 8 din 9 Consilii electorale de circumscripție au executat hotărârea Comisiei Electorale Centrale și au anulat înregistrarea candidaților la funcția de primar și consilier din partea partidului Șansă. Precizările au fost făcute în cadrul Ședinței Comisiei Electorale Centrale din 1 noiembrie 2023.

Astfel, doar într-un singur caz Consiliul electoral de circumscripție a respins solicitarea CEC de a examina anularea înregistrării candidaților din partea partidului Șansă, emisă în cadrul ședinței de luni, 30 octombrie, după ce a fost constatată coruperea alegătorilor prin oferirea sau promisiunea unor foloase și alte încălcări.

„Opt Consilii electorale de circumscripție au executat hotărârea Comisiei Electorale Centrale și au anulat înregistrarea candidaților așa cum a cerut Comisia Electorală Centrală și doar într-un singur caz Consiliul electoral nu a executat hotărârea”, a declarat Vicepreședintele CEC, Pavel Postica.

CEC nu a specificat despre care Consilii este vorba.

Comisia Electorală Centrală a obligat Consiliile electorale de circumscripție din mai multe localități din țară să examineze, până la 1 noiembrie, anularea înregistrării candidaților la funcția de primar și consilier din partea partidului Șansă. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de luni, 30 octombrie.

Mai mult, unul dintre membrii Comisiei a propus lipsirea partidului de alocații de la bugetul de stat, timp de un an, în perioada 2024-2025, dar restul membrilor au decis că alocarea banilor de la bugetul de stat va fi examinată mai târziu, în funcție de rezultatele pe care le va avea partidul la alegeri.

Mai exact, Consiliile electorale care vor anula înregistrarea candidaților din partea partidului Șansă sunt din:

  • Tîrșiței, raionul Telenești
  • Țareuca, raionul Rezina
  • Ișcălău, raionul Fălești
  • Dobrogea Veche, raionul Sîngerei
  • Merenii Noi, raionul Anenii Noi
  • Alexanderfeld, raionul Cahul
  • Pitușca, raionul Călărași
  • Răculești, raionul Criuleni
  • Joltai, din UTA Găgăuzia

CEC a examinat sesizarea Direcției de poliție a municipiului Chișinău privind materialele electorale cu inscripțiile partidului, depistate de oamenii legii la un SRL din Chișinău, care are ca tip de activitate tipărirea ziarelor și alte servicii conexe.